Невролози разкриха защо „Момичето с...

Шедьовърът на Вермеер „Момичето с перлената обица“ (на...

ЕС с нови мита за електромобилите от...

Страните членки на ЕС подкрепиха предложението на...

Гришо с драматична победа

отпечатай новината

24.08.2011 10:45 | Видян 1491 пъти

Гришо с драматична победа

Григор Димитров постигна драматична победа във втори кръг на турнира в Уинстън-Салем. Българинът надигра след множество обрати Доналд Йънг след 6:4, 2:6 и 7:6(2). По този начин Гришо си върна на американеца, който го отстрани в спора за четвъртфиналите на същия турнир миналата година.

Благодарение на класирането си за трети кръг Димитров си осигури 8 410 долара от наградния фонд и 20 точки за ранглистата, но има да защитава 80 от спечелването на чалънджъра в Женева през миналата година.

Съперник на Димитров по пътя към четвъртфиналите ще бъде Александър Долгополов. Украинецът победи с 6:4 и 6:4 Карлос Берлос. 21-годишният Долгополов впечатли световната тенис общественост с добрата си игра на Аустрелиън Оупън, където достигна до четвъртфиналите. Там обаче бе спрян от Анди Мъри. След това украинецът игра финал и полуфинал на турнирите на клей в Бразилия и Мексико, а в края на март настъпи серия от пет поредни загуби.

Двубоят между Димитров и Долгополов ще се играе тази вечер на Централния корт и ще започне около 20,30 часа българско време. Букмейкърите обявиха Долгополов за фаворит, давайки коефициент от около 1,5 за негова победа. Тази на Гришо е оценена на 2,5.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !