Жената на Домусчиев с Хилари, обръща...

Жената на Домусчиев с Хилари, обръща се "на ти" към нея:...

Българският филм Петя на моята Петя с...

Един от най-популярните български игрални филми за...

Ноле непобедим, взе и US Open

отпечатай новината

14.09.2011 14:00 | Видян 1193 пъти

Ноле непобедим, взе и US Open

По всичко изглежда, че Новак Джокович (Сър) е непобедим. Доказа го и на US Open. 24-годишната върлина от Белград  разцепи Рафаел Надал (Исп) с 6:2, 6:4, 6:7, 6:1 след 4-часов трилър. Ноле показа, че няма конкуренция този сезон и взе трета титла от Големия Шлем, след триумфите си на Откритото първенство на Австралия и Уимбълдън.

Финалът бе повторение на този от миналата година на Флашинг Медоус, когато обаче Рафа триумфира. За пореден път се видя, че испанецът не може да играе срещу Ноле и записа шесто поражение от него през сезона от общо шест мача.

В началото Надал поведе с 2:0, но съперникът му взе поредни шест гейма, с което и първата част. Втората част бе повторение на първата. При 2:0 последва 17-минутен гейм, в който испанецът отрази пет точки за пробив, но се пречупи при шестата. Накрая Джокович взе сета с 6:4. През много обрати мина третият сет, който се реши с тайбрек в полза на Рафа. Ноле обаче бе категоричен в четвъртата част и я взе с 6:1. Сърбинът е лидер в световната ранглиста, като има 2 загуби от началото на сезона – от Роджър Федерер в полуфинал на Ролан Гарос (6:7, 3:6, 6:3, 6:7) и от Анди Мъри на финала в Синсинати, когато се отказа заради контузия.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !