М.Стрийп, М.Бакалова, Е. Стоун:...

В 20.15 ч. довечера се открива 77-ия фестивал в Кан,...

бТВ и Нова спират да снимат сериали,...

Двете най-големи частни телевизии у нас – бТВ и Нова, са...

Серена Уилямс е най-новият посланик на добра воля на УНИЦЕФ

отпечатай новината

27.09.2011 16:30 | Видян 2375 пъти

Серена Уилямс е най-новият посланик на добра воля на УНИЦЕФ

Серена Уилямс стана новият посланик на добра воля на УНИЦЕФ. Уилямс е една от най-великите спортисти на всички времена в професионалния тенис и абсолютен лидер в този спорт в продължение на десетилетие. Докато в състезанията тя е най-известна със своята сила и финес, то щедростта й в различни благотворителни начинания извън корта е пословична.

Изпълнителният директор на УНИЦЕФ Антъни Лейк приветства Уилямс в семейството на УНИЦЕФ на втората
годишната среща на добрата воля в Ню Йорк.

„Серена Уилямс не е само световен шампион по тенис, тя е и страстен защитник на осигуряването на качествено образование за всяко дете." каза Лейк и допълни „Очаровани сме от факта, че се присъединява
към нас като посланик на добра воля и с нетърпение очакваме да работим заедно и да побеждаваме в името на децата.“

Уилямс за пръв път работи с УНИЦЕФ през 2006 г., когато пътува до Гана на първото си посещение в Африка за най-голямата здравна кампания в страната. По време на посещението си, тя се присъединява към екип от здравни работници-доброволци, които имунизират деца срещу детски смъртоносни болести, разпространява
безплатни мрежи против комари за предотвратяване на маларията и се присъединява към местните власти в демонстрациите на това как се използват животоспасяващите мрежи.

В новата си роля на посланик на добра воля на УНИЦЕФ, Уилямс ще използва своята популярност в интерес на децата и разрешаване на техните проблеми, подкрепяйки мисията на УНИЦЕФ да осигури качествено образование на най-уязвимите деца чрез програмата „Училища за Африка“ и в предстоящата инициатива „Училища за Азия“.

"Вярвам, че всички деца заслужават шанса да постигат в живота си", каза Уилямс. "Аз съм поела ангажимента да помагам на УНИЦЕФ в предоставянето на качествено образование на децата, за да им помогнем да изградят по-светло бъдеще за себе си, своите семейства и общности."

Новият посланик е една от най-доминиращите фигури в тениса. Към днешна дата, Уилямс е носителка на общо 13 купи от Големия шлем и е златен медалист от олимпийските игри 2000г. и 2008 г.

Уилямс се присъединява към известния списък на известни посланици на УНИЦЕФ от миналото и настоящето, който включва Дани Кей, Одри Хепбърн, Хари Белафонте, Миа Фароу, Дейвид Бекъм, Орландо Блум, Юна Ким и Шакира.

 

 

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !