На финала на Сцена на кръстопът...

Публика и артисти затвориха последната страница на...

Киро бърка Алгафари с Халваджиян

"Разговор между баща ми Нидал Алгафари и Кирил Петков...

"Дизайнер на звук" се присъединява към партито с La Roux на 8 октомври

отпечатай новината

29.09.2011 11:45 | Видян 1063 пъти

Преди Ели Джаксън от La Roux да застане за пръв път пред българските си фенове, на партито по повод 10 години от издаването на Програмата на 8 октомври, в зала 9 на НДК ще чуем едно от набиращите все по-голяма популярност и свръхактуални имена на денс сцената– Bottin.

Италианецът е не само диджей и продуцент, а и дизайнер на звук, създавал музика за креативния център на марката Benetton – Fabrica, както и за испанския павилион на Венецианското бианале. Той бе куратор на серията събития Color Music по време на тазгодишния фестивал Sonar в Барселона. Bottin е автор множество звукови инсталации, има зад гърба си 6 албума, като най-известният от тях е “Horror Disco“, с който диджеят прави стилистичен завой към итало-диско саунд.

Сетовете на Bottin са непредсказуемо пътешествие в дълбокия фънк и космическото диско, микс от ретро-футуристични звуци и съвременна електроника. Роденият във Венеция Bottin е ремиксирал дори испанската група Chambao.

Партито в зала 9 на НДК е първото подобно в Двореца от 1989 година насам и ще започне след 22:00. С него безплатния културен гайд Програмата ще отбележи 10 години от издаването на първия си брой и ще даде старт на интересното си телефонно приложение - Programata Mobile.

За първото си софийско шоу на 8 октомври (събота) Ели Джаксън – гласът и творчески двигател на отличеното с Грами дуо La Roux, ще бъде подкрепена от друго женско присъствие - Надя Ксайба. Двете заедно ще застанат зад пулта след 1 часа.

По повод 10-годишния юбилей на Програмата билетите са със специална цена в предварителна продажба - 10 лева, и могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim. На място в нощта на партито входът ще струва 20 лева.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !