Българското село - вече в неделя от...

От 31 март „Българското село“ ще се излъчва всяка неделя...

ЗаПлетени истории: Завръщането на...

Плетените дрехи са хит в световните трендове, хем за...

Илиана Раева: Съжителствахме с проститутки

отпечатай новината

29.09.2011 14:45 | Видян 3547 пъти | Гласували 1

Илиана Раева: Съжителствахме с проститутки

Треньорът на националния отбор на България по художествена гимнастика Илиана Раева разкри шокиращи неща за пребиваването на възпитаничките й във Франция.

“Отвратена съм от отношението на нашата федерация. Правиха си гавра с нас, но ние въпреки това грабнахме златните медали. Не може да си представите в какви условия бяхме принудени да живеем. Момичетата почти не се хранеха, тъй като храната беше безобразна. Всеки ден тренирахме до 13,00 часа, а после бяхме принудени да пътуваме по 40 минути до някакво крайпътно заведение, за да обядваме”, заяви Раева на пресконференция, на която беше наградена за треньор на месец август, а ансамбълът – за отбор.

”Това е пълно безумие, но се оказа най-малкото. Мизерията беше пълна. Настаниха ни в някакъв не хотел, а мотел, където приютяват бедни хора. Там бяхме принудени да съжителстваме с проститутки, които се разхождаха навсякъде. Вие можете ли да си представите, че въобще не сме си разопаковали багажа? Бяхме принудени да спим в помещения, от които лъха жестока смрад и има много мухъл. Непрекъснато отваряхме прозорците, с риск да се разболеем.

Знаете ли какво ми каза едно от момичетата? “Госпожо, спокойно, няма толкова лесно да се предадем, няма да ни пречупят”. Аз само се усмихнах и се качих в автобуса. Там се скъсах да плача. Считам отношението на федерацията за саботаж на моята работа”, заяви развълнувано Илиана Раева.

Съпругата на Наско Сираков има обяснение за случилото се. “Всичко беше направено с цел, Илиана Раева да си изтърве нервите и да се провали в подготовката. Защо ли? Защото в последната година зададох много въпроси. Миналата година на Управителния съвет Мария Гигова каза, че не иска да има Световна купа в България. Ако беше станало това, щях да си подам оставката. 6-7 пъти ходих при министър Свилен Нейков и той ни каза, че е готов да ни даде парите за състезанието.

А по време на заседанието се разискваше някаква точка, в която да се гласува да няма Световна купа в България. При положение, че Световната купа е най-важното за един старт. Понеже казах, че ще си подам оставката, един от членовете ми отвърна: “Ти в качеството си на каква ще говориш с Нейков, при него трябва да отиде Мария Гигова”. Отидохме с г-жа Гигова при министъра и той ни посрещна с думите: “Вие искате ли, или не искате Световна купа”, каза още Раева.

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !