Червената нишка: Откъде идва...

Японците имат древно поверие, че хората, които са...

Новите вълшебни думи „разрешавам” и...

Възпитавани сме, че единствените „вълшебни думички” са...

Свидетелят Устинов: Алексей заплашвал със смърт Коко Динев

отпечатай новината

03.10.2011 09:00 | Видян 2891 пъти

Свидетелят Устинов: Алексей заплашвал със смърт Коко Динев

“С Алексей Петров се возехме в една от колите му. Вътре имаше купчина с папки. Алексей ми каза: “Я прочети какво има”. Взех най-горната папка. В нея имаше жалба от Коко Динев. Пишеше: “Г-н главен прокурор, Алексей Петров ме заплашва със смърт”. След това Алексей каза: “Виждаш ли това? Струва ми 50 000 долара”. Дал е подкуп, за да не бъде арестуван. Разбирате ли какво се получава?

Коко Динев пуска жалба срещу Алексей Петров, след което тя отива в ръцете на Алексей Петров” , скандално оповести в предаването на Люба Кулезич по ТВ7 Пламен Устинов. В Насреща той потвърди, че Алексей Петров е бил много близък с вече бившия гл. прокурор Никола Филчев и това му позволявало да прави подобни машинации.

Свидетелят по делото Октопод продължи със сензационните си разкрития, след като преди два дни оповести, че Алексей Петров му е предложил 170 000 евро за ликвидиране на бизнесмена Гриша Ганчев. Това станало през 2008 година.

Босът, тогава служител в ДАНС, се обърнал към Устинов, понеже жената на свидетеля е втора братовчедка на Петров, а той искал да се довери само на много близък човек. Вместо да изпълни мократа поръчка обаче, доблестният гард от НСО предупредил мишената. Милионерът от Ловеч Гриша Ганчев пък алармирал президента и така покушението било осуетено. Устинов обаче загубил работата си в службите, където по онова време се чувала тежката дума на Алексей.

Напомняме, че също през 2008 година беше отвлечен Ангел Бончев – дясната ръка на Ганчев. Той бе освободен срещу откуп, представен като дарение. Органите на закона в момента изследват има ли връзка между заговора за убийство и похищението.

Отвличането на Бончев беше едно от знаковите, които бяха цяла серия по онова време. След арестуването на бандата на Наглите с идването на ГЕРБ, отвличанията секнаха.
Междувременно министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов обяви, че ще има дело за още три поръчкови убийства, извършени от групата на Килърите. Едното от тях е на Емил Кюлев. „За мен е важно, че след залавянето на тази група, поръчки с такъв профил нямаме. Едно от убийствата, за които са събрани доказателства е именно на банкера Кюлев.

Когато има безспорни доказателства, всеки трябва да се съобрази с тях и да отчете, че те са достатъчни за съдебен процес". Цветанов специално похвали окръжния прокурор на Шумен Ася Петрова, която работи по Килърите. "Видяхте каква схема беше и как всичко е започнало с убийството на Емил Кюлев, всичко започва с договорката, която е възложена на Вълев към Румен Рачев да събере цесията с Кюлева.

Петър Лупов – адвокатът, който е с вързан с Тракия банк, след това палеж, след това побой и всичко това можеше да бъде предотвратено, ако тези, които в момента дават оценка на МВР, като бившия министър на вътрешните работи, си бяха свършили работата. Може би нямаше да се стигне до убийството и на Петър Лупов и на Рачев", коментира председателят на Предизборния щаб на ГЕРБ.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !