Самоуправляващи се автомобили: Какво...

Авторите на научна фантастика, Илон Мъск и други от...

Червената нишка: Откъде идва...

Японците имат древно поверие, че хората, които са...

Силиконът пази от смърт?

отпечатай новината

07.10.2011 16:00 | Видян 3181 пъти

Силиконът пази от смърт?

Ако искате да си гарантирате дълъг и щастлив живот, сложете силикон. Звучи абсурдно, но се оказа, че има доза истина. Вчера в руската преса московчанка се похвали, че именно имплантите са я спасили от сигурна смърт, след като мъжът й я нападнал с нож острието на който се спряло в силикона. Според пластичния хирург д-р Михаил Скерлев това не е научна фантастика.

„Самият силикон, който представлява голяма възглавница, лежи на широка основа върху гръдния кош и повдига кожата. Ако едно 7-сантиметрово острие се насочи към сърцето може да стигне през гърдите до него, но ако сложите силикон, то той може да спре ножа и да действа като предпазител, но това зависи от дължина на острието, ъгълът на забождане и т.н.”, обясни лекарят пред „Всеки ден”.

Разбира се, твърденията, че изкуственият бюст може да спре куршум не почиват на никаква научна обосновка и затова д-р Скерлев не смее да ги коментира, затова пък е убеден, че при удар с кола силиконът отново може да има решаващо значение, подобно на еърбег. „Ако коланът минава през гърдите, при удар силиконът омекотява натискът и така може да спаси човешки живот, но не бива да се разчита, не е сериозно”, допълва Скерлев.

Във всеки случай жените със силикон могат спокойно да летят със самолет и да се гмуркат, защото опасност от спукване при промяна на налягането категорично няма, убедени са лекарите. Дори и да е така обаче, то за предпочитане е да сте с естествения си бюст, съветват специалисти.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !