Тройна цена на поръчка пускат...

Вижте какви ги вършат заместниците на Благомир Коцев,...

Мария каза “да” на Теодор

Попфолк дивата Мария отново облече булчинска рокля –...

Как се готвят популярни, но трудни за правене ястия

отпечатай новината

07.10.2011 17:40 | Видян 3919 пъти

Как се готвят популярни, но трудни за правене ястия

Какво точно беше минестроне? Как се прави торта „Наполеон”? Какъв е вкусът на кнедлите със шунка? На тези и други, на пръв поглед,  лесни въпроси ще отговорят Лора и Стоян идната седмица в „Бон апети”. Двамата ще приготвят ястия, за които почти всеки  е чувал, но почти никой не може да направи в домашни условия.

Рецептата, която симпатягите ще майсторят заедно със зрителите, е Кордон бльо – изключително вкусно, много бързо и лесно за приготвяне.

Може би най-очакваната рецепта е за торта „Захер”, която у нас е популярна и като „Сахер”. Рецептата за тази торта е тайна и се държи под ключ. За нея са водени съдебни дела – виенският хотел „Захер” се е съдил със придворната сладкарница „Демел” за това кой има право да ползва името „Оригинална Захер торта”, и то в продължение на десетилетия...

Другата очаквана рецепта е за крем „Брюле”. Почти всички ястия, които „Бон апети”, ще представи от 10 до 14 октомври, имат някаква любопитна история. Това са две торти и един крем, един хляб, една разядка, две супи, една салата, пет основни, две от които са с богата, апетитна гарнитура...

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !