30 полицайки имали любовни афери с...

В Швеция избухна голям скандал около десетки служителки...

Смях: Мечешка тройка

Смях: Мечешка тройка Опасно за живота, но такива...

“Поход на милионерите” окупира Пето Авеню

отпечатай новината

12.10.2011 15:15 | Видян 1590 пъти

“Поход на милионерите” окупира Пето Авеню

Стотици протестиращи, обнадеждени от засилващото се в САЩ възмущение от алчността на Уолстрийт, преминаха във вторник вечерта покрай домовете на богаташи в така наречения „Поход на милионерите“, предаде Асошиейтед прес. Членове на движението „Окупирай Уолстрийт“ и на други организации вървяха през Източен Манхатън, по известни по цял свят улици като „Пето авеню” и „Парк авеню”.

Протестиращи спряха за малко пред сградите, в които живеят медийният магнат Рупърт Мърдок, банкерът Джейми Димон и петролният магнат Дейвид Кох. Участниците изразиха тревогата си от това, че скоро нюйоркските милионери ще започнат да внасят по-малко данъци в хазната и това ще се отрази зле на някои хора.

През декември изтича срокът на данъка от два процента, с който се облагат милионерите в щата Ню Йорк.

Демонстрантите носеха плакати, на които пишеше: „Спрете да крадете от средната класа, за да плащате на богатите“ и „Ние сме 99-те процента“, имайки предвид идеята, че един процент от американците, които са на върха като богатство, притежават прекалено много, предаде Ройтерс.

Движението „Окупирай Уолстрийт“ се надява, че в събота по негов призив в цял свят ще се проведат протести срещу неравенството. Днес профсъюзът на държавните служители ще организира протестно шествие през финансовия квартал на Ню Йорк с искания за по-добра работа. За утре са планирани акции на солидарност с протестиращите в 56 студентски градчета.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !