Александър Карелин - най-великият...

Миналата седмица ви показахме кои са най-нацепените...

Как да се държат добре към Вас във...

Ако има нещо, което парижани искат туристите да знаят,...

Започна битката за избор на Българска песен в Евровизия 2012

отпечатай новината

16.11.2011 15:45 | Видян 2237 пъти

Започна битката за избор на Българска песен в Евровизия 2012

В Българската Национална Телевизия се състоя първата селекция на подадените за участие в конкурса Евровизия 64 български песни. 22-мата членове на Академия, сред които представители на няколко поколения в музикалния бранш, като Михаил Белчев, Хайгашод Агасян, Мария Ганева, Ана-Мария Тонкова, Васил Гюров, Живко Колев, Енчев от дуото „Румънеца и Енчев” и  Драго Симеонов след близо 4 часово прослушване класираха за следващия етап на състезанието 33 композиции.  Председател на Академията, за втора поредна година, е композиторът Стефан Димитров.

Прослушването  беше напълно анонимно и специалистите чуха песните в реда на подаването им за участие в конкурса.  Никой от тях не знаеше имената на авторите, а гласовете на повечето от певците дори не бяха разпознати.

За каквито и да е прогнози е още рано да се говори, тъй като на 23 ноември 33-те допуснати до втория етап на състезанието песни отново ще бъдат селектирани след като изпълнят композициите на живо в телевизионно студио. До полуфинала ще бъдат допуснати само 22 песни.

Сред имената на щастливците оценени от Академията на вчерашния първи етап са Ивайло Колев кандидатствал с три песни, певиците Съни и Симона Сиваньо пък стигат до втория тур с по две песни. Сред изпълнителите, които продължават напред в конкурса са Десс позната повече като Десислава, чиято песен „Love is alive” на този етап получи най-много от гласовете на Академията.

Напред продължават и Цецо Елвиса, Софи Маринова, Стилияна Христова, Тодор Гаджалов, Николай Манолов, Вяра Пантелеева, Маргарита Хранова и други. Телевизионните зрители ще се включат в избора на Българската песен в Евровизия 2012 на полуфинала,  който ще се излъчи директно по БНТ на 14 януари.

Пълният списък на всички участници и резултатите, които получиха са публикувани на сайта на БНТ - http://eurovision.bnt.bg/view/1316

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !