Любимата храна на Кралицата била за...

Покойната кралица може и да е похапвала от най-добрите...

Отиде си режисьорката Мариана...

Тази нощ си отиде режисьорката Мариана...

Световна голф награда за България

отпечатай новината

18.11.2011 14:30 | Видян 1300 пъти

Световна голф награда за България

Международната асоциация на голф туроператорите (IAGTO) обяви България за Неразкрита голф дестинация на 2012 година. Новината бе съобщена по време на заключителната гала вечеря на най-голямото световно изложение на голф индустрията IGTM в турския голф курорт Белек в присъствието на 1300 представители на водещи фирми и медии в областта на голфа.

Българският министър на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и президентът на Българската голф асоциация Красимир Гергов получиха наградата за Неразкрита голф дестинация на годината от президента на IAGTO Питър Уолтън. „Това е огромна чест и признание за успешното развитие на голфа в България.”, каза министър Трайков. Той обяви ангажимента на правителството следващата година да спонсорира участието на България на това най-престижно световно голф изложение.

Наградите на IAGTO се връчват от 2000 г. за изключителни постижения в света на голфа. Досега носители на приза за Неразкрита голф дестинация са били Кения, Бразилия, Уелс, Виетнам, Чехия, в които този спорт отбелязва истински подем след получаване на наградата.
Призьорите се избират от 159 топ журналисти от 33 страни, които членуват в Международната асоциация на пишещите за голф.

България бе номинирана в тази престижна категория за втора поредна година. Сега страната ни се пребори със силната конкуренция на Колумбия, Исландия, щата Мисисипи, Индия и испанската област Галисия.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !