Сериалът Тревожност с награда...

Дни преди официалната му телевизионна премиера – на 29...

Почина легендарната британска актриса...

На 89 години почина една от гранддамите на британското...

ОКТОПОДИ ВМЕСТО ПИРАМИДИ

отпечатай новината

21.11.2011 09:25 | Видян 2229 пъти | Гласували 2

ОКТОПОДИ ВМЕСТО ПИРАМИДИ

Беше време на ПИРАМИДИ и фараони в България. Мина и замина. Веднага след него – от 1997 година, оказва се, сме започнали да живеем във време на Октоподи. И чак напоследък започваме да го разбираме. Не е само онзи Откопод, който влезе в съда. Вчера Супер 19’ разкри и изпускания от очи здравен октопод.

За кратко време в ерата Стефан Софиянски са приватизирани почти без пари Софийски аптеки, дружеството изведнъж се сдобива с акции в Общинска банка, така че да стане втори съдружник в нея,  става собственик на малката Унифарм и на огромната Софарма.

Софиянски оглавява новосъздадената здравна каса и започва една история, на която всички сме жертви. Започва едно непрестанно вдигане на цените на лекарствата, които стават недостъпни за огромната част от хората, а за болниците – още повече. Здравниците са изправени пред фалит или пред опасността за приватизация заради измислените дългове. В същото време хора, идващи от Софарма, застават начело на Здравната каса. Независимо, че групата държи и производство, и търговия, и осигурителни фондове и частни болнични заведения. Невероятно, но факт.

Ето така стигнахме до положението, фиксирано от надписа: Welcome to Sofia, the city of Sopharma или Добре дошли в София – градът на Софарма. А ние да мислим, че градът бил на хората.
Тази история не е измислена. Шеф на фирмата, която твърди, че си има столица, е човекът, който по оценки на експерти притежава от 250 000 000 до 450 000 000 лева, колкото и условни да са те. Името му вече е известно.
А за нас, останалите, е важно да си дадем сметка в каква страна живеем и няма ли нужда да я променим. Или поне да си пожелаем по-добри новини до другия понеделник.

автор: Борис Ангелов

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !