Рачков се потроши до кръв в ефир

Димитър Рачков претърпя в кървав инцидент по време на...

Принц Уилям в хеликоптер с Дейвид Бекъм

Принц Уилям се присъедини към Дейвид Бекъм, за да...

Официално: Путин е

отпечатай новината

28.11.2011 10:45 | Видян 2188 пъти

Официално: Путин е

59-годишният руски премиер Владимир Путин официално бе издигнат за кандидат-президент на 141-милионна Русия. Това стана на конгрес на управляващата партия Единна Русия в един от най-големите спортни комплекси в света – стадион Лужники в Москва. На форума присъстваха 11 000 делегати. Това поставя и началото на предизборната кампания за президент в страната.

„Признателен съм на президента Дмитрий Анатолиевич Медведев и на конгреса на Единна Русия, че ме посочиха и помолиха да бъда кандидат за президент на Русия. Разбира се, че приемам“, коментира бившият агент на КГБ. В словото си Владимир Владимирович посочи като главни цели на властта установяването на всеобща справедливост и повишаването на жизненото равнище в страната. „Ако хората ми поверят високия пост, ще направя всичко резултатите от нашата работа да са достойни, за да бъде животът в нашата страна по-добър и по-красив“, добави той.

Владимир Путин вече е бил президент на Русия (1999-2008). Идеята е сегашният държавен глава Дмитрий Медведев да го замести на премиерския пост.
Изборите за държавен глава са през март 2012-а. Преди това на 4 декември, в страната ще има парламентарен вот. Путин вече обяви, че Медведев оглавява предизборната листа на Единна Русия за парламента и обеща да го направи премиер след президентските избори. Той предупреди чуждите правителства, които ще се опитат да повлияят на изхода на изборите в Русия, че това ще им коства „напразен труд и пари на вятъра”.

Планираната размяна на постовете разгневи мнозина в Русия, които предупредиха, че така само ще се засилят авторитарните тенденции и че Путин ще има възможност да управлява още 12 години, превръщайки се по този начин в най-дълго управлявалия лидер в Русия след Сталин.

снимка:бта

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !