Сериалът Тревожност с награда...

Дни преди официалната му телевизионна премиера – на 29...

Почина легендарната британска актриса...

На 89 години почина една от гранддамите на британското...

Прилепи в стрес заради „Непобедимите“, капят като круши

отпечатай новината

23.12.2011 10:45 | Видян 2442 пъти

Прилепи в стрес заради „Непобедимите“, капят като круши

Екипът на филма „Непобедимите”, който снимаше в Деветашката пещера е причинил огромен стрес на прилепите, алармираха еколози. Те нападнаха Министерството на околната среда и водите заради това, че нехайни чиновници са допуснали филмовата продукция да се отнесе вандалски към прилепите в Деветашката пещера. Те изглеждат видимо изтощени, пресъхнали са и в края на зимата могат да започнат да падат като круши, казаха природозащитниците.

”Идват кинаджии от другия край на света, внасят тежки декори, шетат багери и ТИР-ове, някой от нашите чиновници казва „Йес!“ и разрешават това безумие“, възмути се зоологът Владимир Бешков от Националния природонаучен музей. Безумно е, защото пещерата е природна забележителност и защитена територия, а тия чиновници не просто трябва да бъдат наказани, а направо уволнени, гневи се той.

Според него грехът е на МОСВ и на поделението им в Плевен. Това е вандализъм, който е допуснат и Европа трябва да се намеси, смята той. Огромната тревога на експертите и природозащитниците е заради пораженията, нанесени в Деветашката пещера след снимките на част от филма „Непобедимите 2″, които са продължили една седмица, но два месеца близо е продължила техническата подготовка за тях.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !