Ергенът отпрати Барбара и Виктория

Състезателката по борба Барбара Иванова и спортният...

Не съм комарджия, продадох 60...

Не съм комарджия, играл съм само покер и съм спечелил...

Изпълнителна агенция по лозата и виното съветва потребителите

отпечатай новината

23.12.2011 12:30 | Видян 1734 пъти

Изпълнителна агенция по лозата и виното съветва потребителите

Във връзка с предстоящите коледни и новогодишни празници, Изпълнителна агенция по лозата и виното (ИАЛВ) съветва:

Виното е напитка, която е добре позната и обичана от голям брой хора. С течение на годините, консумацията на вино става все по-популярна.
Изборът на правилната бутилка вино, ако не познавате добре вината, може да бъде нещо като минно поле с този голям избор на разположение. Ако не знаете много за вината, не се подвеждайте по оферти или дизайн на бутилката, а по-добре отделете няколко минути в събиране  на информация, която може да разшири възможностите за опит. Когато търсите вина, отделете време за да прочетете етикетите, които съдържат голямо количество информация, като:

• Година на производство
• Категорията на продукта (трапезно;регионално;качествено вино)
• Съдържание на алкохол
• Реколта
• Производител или лицето което е извършило бутилирането
• Обем на опаковката

Различните вина допълват различните храни, така че, ако купувате вино, за да придружава хранене, то е препоръчително да се направи малко проучване, за да определите кои вина се комбинират най -добре с храната, която ще консумирате.

Изпълнителна агенция по лозата и виното препоръчва на потребителите да купуват вина от утвърдени винопроизводители и търговци.Риск за здравето е закупуването на вино и продукти от съмнителни търговски обекти. ИАЛВ напомня, че е забранена продажбата на наливни вина.
В случай, че потребителят се усъмни в качеството на закупеното вино, ИАЛВ съветва да запазите касовата бележка и оригиналната опаковка на продукта с пълно съдържание и да подадете сигнал до ИАЛВ на телефон: 02 9708 111 или на e-mail: sofia@eavw.com.

ИАЛВ приема Вашите сигнали свързани с предлагането, произхода на продуктите, документацията и съдържанието. Нарушителите ще бъдат санкционирани от компетентните и контролиращи органи на Република България, съгласно разпоредбите на националното законодателство.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !