Коя трябва да е модел за подражание:...

Вляво: американският модел Кендъл Дженър по бански,...

Знам кой уби Тупак: Боксьорът Райън...

Миналият месец звездата на американския бокс Райън...

Боевски щял да вземе 300 хиляди евро за дрогата

отпечатай новината

30.12.2011 11:00 | Видян 2779 пъти

Боевски щял да вземе 300 хиляди евро за дрогата

Дрогата, открита у световния шампион по вдигане на щанги Гълъбин Боевски, е била предназначена за България. Въпреки това Боевски не е бил следен от българското МВР, обясни пред БНР директорът на ГДБОП Станимир Флоров. По оперативни данни на полицията за трафика на близо 9 килограма кокаин олимпийският шампион е трябвало да получи между 250 и 300 хиляди евро. Самият Боевски твърди, че куфарът, в който бразилските власти са намерили дрогата, е бил купен малко преди това.

Спортистът е проверен от бразилските власти, тъй като всички българи са поставени в графа „рискови пътници“ в латиноамериканската държава, смята Флоров. „От обменената информация и от това, което ние имаме като информация и като факти, заключението е, че този кокаин е трябвало да стигне в България и да бъде разпространяван в България. Според нас, по оперативни данни, господин Боевски е трябвало да реши финансовите си проблеми с този внос на 9 кг кокаин. Aко наркотикът се продаде на едро, е трябвало да се вземат някъде около 250-300 000 еврo“, подчерта шефът на антимафиотите.

Щангистът ще прекара и новогодишната нощ в затвор в Бразилия. Съпругата на Боевски Красимира прекара близо три седмици в латиноамериканската страна, където всяка събота и неделя е посещавала мъжа си зад решетките. „Казваме на най-малката ни дъщеря, че баща й е при Дядо Коледа за подаръци“, разказа през сълзи Красимира Боевска. “Вярвам безрезервно на Гълъбин. Познавам го от 20 години. Това може да се случи на всеки. Искам мъжът ми да бъде разглеждан като олимпийски шампион, а не като трафикант“, добави пред бТВ Боевска.

По думите й в затвора се отнасяли добре с щангиста. “Досега не съм влизала на такова място. Искам да ви кажа, че затворът е едно място от живота, където хората с качества са уважавани. Има респект към личността му. Установих, че не тече никакво допълнително разследване. Трябва просто да докажем, че сме невинни“, сподели още съпругата на олимпийския шампион.

Тя добави, че е изготвила списък с информация за личността на съпруга си и се надява това да помогне. „Документите, които успях да събера, около 60 страници, са за това какъв е той. Адвокатът ни там намери начин да се преведат документите“, добави съпругата на бившия щангист.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !