Имам много пари, защото плащам добри...

Аз не плащам добри заплати, защото имам много пари. Аз...

Ивет Лалова роди първото си дете

Лекоатлетката Ивет Лалова-Колио стана майка за първи...

Българин постави рекорд за гмуркане

отпечатай новината

03.01.2012 12:00 | Видян 3018 пъти

Българин постави рекорд за гмуркане

Русенецът Мирослав Славчев стана първият българин, слязъл на дълбочина от 152 метра под вода. Това стана в морето край египетския курорт Хургада, където Мирослав Славчев бе заедно със световния шампион по дълбочинно гмуркане Паскал Бернабе.

Русенецът, който е бизнесмен и общински съветник, се занимава от доста време с този екстремен спорт. Той е председател на Националната асоциация по техникъл дайвинг, занимаваща се с дълбочинно спускане.

Мирослав Славчев и Паскал Бернабе избират да се спуснат в Червено море край остров Смалгифтън, защото там има най-подходящите условия. Те търсят близо година място, което да отговаря на изискванията им.

„Отне ни цяла година да търсим място, където да можем да се спуснем на дълбочина под 100 метра. Първо, самите особености на мястото за гмуркане, които са ни необходими, са много специфични”, разказа гмуркачът. При дълбочината, на която той е слязъл, ако се получи отклонение в процентно съотношение на газовете в сместа, необходима за дишане, е възможен и фатален край.

„Да намериш комбинация от дълбоко място, добър център, който да може да ти подготви газовете, и да не ти забранят – защото истина е, че много водолазни центрове изобщо избягват да правят организация на подобни спускания, защото те са доста опасни, е много трудно“, допълни Мирослав Славчев.

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !