Любимата храна на Кралицата била за...

Покойната кралица може и да е похапвала от най-добрите...

Отиде си режисьорката Мариана...

Тази нощ си отиде режисьорката Мариана...

Британската кралица Елизабет II празнува 60 г. на трона

отпечатай новината

04.01.2012 10:45 | Видян 4231 пъти | Гласували 1

Британската кралица Елизабет II празнува 60 г. на трона

Британската кралица Елизабет II празнува 60 години на трона. Юбилеят ще бъде повод Бъкингамският дворец да направи блестяща изложба на диаманти през август и септември.

Владетелката ще участва в нея със свои лични бижута, включително тези от тях, които тя с обич нарича „моите най-добри диаманти“. На пазара те биха били оценени за милиони паунди, но колекцията е безценна заради историята й. Сред предметите, които ще бъдат показани, са тиарата Момичетата на Великобритания, която кралицата носи на официалната вечеря при посещението на турския президент Абдула Гюл миналата година.

Известна като „Бабината тиара“, тя е сватбен подарък на бабата на Елизабет II кралица Мери от момичетата на Великобритания и Ирландия през 1893 г. Кралица Мери я подарява на настоящата британска кралица, която по онова време е само принцеса Елизабет, като сватбен подарък през 1947 г.

На изложбата ще грее и брошката Уилямсънс с рядък розов диамант, за който се смята, че е най-изящният по рода си. Посетителите ще могат да видят и огърлицата и обеците, носени от кралицата при коронацията й през 1953 г. Огърлицата е създадена през 1858 г. за кралица Виктория, единствения друг британски монарх празнувал Диамантен юбилей.

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !