Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Пет жени с еднакви рокли и Чочо Попйорданов в Народния през февруари

отпечатай новината

10.01.2012 17:30 | Видян 3608 пъти

Пет жени с еднакви рокли и Чочо Попйорданов в Народния през февруари

Параскева Джукелова, Койна Русева, Ева Тепавичарова, София Бобчева и Симона Халачева ще облекат шаферските рокли през февруари, когато се очаква да бъде премиерата на пиесата „Пет жени в еднакви рокли” от Алън Бол – сценарист на сериалите по HBO „Два метра под земята” и „Истинска кръв”, както и на наградения с Оскар филм „Американски прелести”. 

„Пиесата е като моментна снимка на отношенията в обществото ни, когато, колкото и да ти се иска да си в Казабланка, си заклещен в някакъв МОЛ.

Най-много ми харесва това, че в нея се разглеждат проблемите на жени от различни поколения, а не е представителна извадка за жената в определена възраст” – коментира режисьорът, който въпреки натоварения творчески график на актрисите, успява да събере звездния екип за проекта си.

Действието се развива по време на сватба в „стаята на шаферките”. Момичетата, които не са се срещали от години, набързо превръщат събитието в тинейджърски купон, където нищо в интимен план не остава скрито.

Единствената мъжка роля в спектакъла – на Трип, способен да разбие черупката и на най-голямата любовна скептичка, е поверена на Чочо Попйорданов. Заобиколен от пет прекрасни жени, той, както по всичко личи, се чувства отлично в кожата на своя герой,

Костюмите са на художничката Марина Додова, сценограф и на сензацията „Казанова”, а сценичното пространство е поверено на Вачеслав Парапанов.

А Параскева Джукелова освен шаферка е и преводач на пиесата.

Режисьорът Боил Банов вече трети мандат е директор на Драматично-куклен театър „Иван Димов“ – Хасково. Роден е през 1971 г. в София, завършва „Културология“ в Софийския университет и „Режисура за драматичен театър“ в НАТФИЗ.

Поставя дипломния си спектакъл „Свекърва“ по Антон Страшимиров в Хасково. По-известните му постановки са „В полите на Витоша”, „Когато гръм удари” от П. К. Яворов, „Вампир” от А. Страшимиров, „Сако от велур” от Станислав Стратиев.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !