Бащата и братът на Ергенката Надежда...

Бащата на Надежда Вишева, която стана финалистка в...

Отиде си най-старата жена в Гърция,...

Най-възрастната жена в Гърция е починала на 119-годишна...

Д-р Стоичков: Аста маняна, да ви го набабаня!

отпечатай новината

30.01.2012 10:30 | Видян 2443 пъти

Д-р Стоичков: Аста маняна, да ви го набабаня!

За Христо Стоичков езикът е средство за изказване на съкровени интимни мераци, а не за общочовешка комуникация. Затова най-великият ни футболист за всички времена, който отскоро освен Доктор Хонорис Кауза е и треньор на отбора от селски тип Литекс, дяла универсални, някак международни думи, на каменобългарски, като в тях основна роля има родата по майчина линия до леля и баба. 

Онзи ден по време на 6-ото издание благотворително шоу World Star Ski Event в Банско, което трябваше да се проведе под патронажа на принца на Монако Албер II, който обаче за втора поредна година си намери причина, за да не дойде, Стоичков роди нов лаф. Камата, който е почетен гражданин на курорта под Тодорка и така между другото владее от езика на Шекспир, през този на Сервантес, та чак до онзи на шогуните, се изцепи на чист българо-испански към фоторепортерите: “Аста маняна на български е да ви го набабаня!”.

Изразът “Hasta manana” (б.р. – в превод - до утре) Ицо каза преди няколко дни. След контрола на Литекс, помолен за коментар, треньорът премина като тайфун покрай журналистите и ги отряза с испанския израз. След като понесе частични критики за поведението си, 45-годишната легенда с  традиционното си пренебрежение към медиите вчера изригна към фотографите, които чакаха да заснемат спускането му по пистата. Стоичков финишира по задник и накара публиката и ВИП гостите да се разсмеят. Интересно, че Ицо, който направи кариера със знаменития №8 на екипа, се пусна със стартов №9.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !