Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Diapason Records отпразнува 15-ия си рожден ден

отпечатай новината

31.01.2012 11:30 | Видян 2251 пъти

Diapason Records отпразнува 15-ия си рожден ден

На 29 януари компания Diapason Records отбеляза своя 15-и рожден ден. През тези години тя се е наложила като една от водещите фирми на музикалния пазар в България. Тя има особена заслуга за продуцирането на някои от най-големите имена в жанровете попфолк и фоклор. Компанията активно участва в създаването на едно от най-значимите събития у нас – Балкански музикални награди, които тази година ще се проведат за трети път. Diapason Records може да се похвали и с организирането на редица концертни изяви на големите балкански звезди в и извън границите на държавата ни.

Diapason Records е създадена на 29 януари 1997 от Ненчо Касъмов и за това време е успяла да си утвърди на една от най-значимите музикални компании у нас. Основните дейности на фирмата са менажиране, продуциране, издателство и разпространение на музикални аудио-визуални продукти.
Днес Diapason Records продуцира и менажира едни от най-големите имена в попфолка, както и редица млади изпълнители. В каталога на компанията понастоящем са Тони Стораро, Азис, Теодора, Кондьо, Рени, Ерик, Славена, Dillan, Анна, Веселина, Петьо Стратиев, Марая, Ина, както и оркестрите Nazmiler и К2.

Компанията отделя голямо внимание и на стойностни изпълнители в жанра български традиционен фолклор и продуцира имена като Гуна Иванова, Румяна Попова, дуета Севдалина и Валентин Спасови и други. Освен това компанията има в каталога си и много млади изпълнители на фолклорна музика - Руми Михалева, Дения Пенчева, Яна Добрева, Никола Тодоров и Мила Рангелова.

Освен приноса за успехите на родните звезди Diapason Records може да се похвали и с реализацията на над 200 успешни концертни изяви на територията на България и в чужбина на певците от каталога си, както и на водещи изпълнители от съседни балкански страни: Гърция – Ана Виси, Кети Гарби, DJ Pantelis, Танос Петрелис, Темис Адамантидис, Йоргос Ясемис, Йоргос Яниас, Катерина Станиси, Ставрос Ливикос и други; Сърбия – Миле Китич, Драгана Миркович, Драган Коич – Кеба, Неделко Баевич – Бая, Желко Йоксимович, Халид Муслимович, Хасан Дудич, Йована, Стоя и други; Турция – Сердар Ортач, Хадисе, Бурак Азис и други; Румъния: група Akcent; Inna; Македония – Тоше Проески, Каролина Гочева, Благица Павловска, Сузана Спасовска, Наум Петрески, Джансевер и други.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !