Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

Банско роди нов Терминатор в ските

отпечатай новината

20.02.2012 10:45 | Видян 1521 пъти

Банско роди нов Терминатор в ските

Сензацията в Световната купа по алпийски ски през сезона Марсел Хиршер записа двоен триумф в Банско. 22-годишният австриец стана №1 в Зимната столица на Балканите във втори пореден ден, след като онзи ден триумфира и в гигантския слалом, а вчера – в слалома. След двете си победи феноменът от Залцбург, който е сънародник на някогашното ски величие Херман Майер-Херминатора и на истинския Терминатор в киното Арнолд Шварценегер, се доближи на 18 точки зад лидера в генералното класиране за Големия кристален глобус Ивица Костелич (Хърв), който е с контузия
Хиршер беше най-бърз в първия манш вчера и след четвърто време във втория си осигури успеха с общо време 1:52,64 минути.

Второто място със силно каране във второто спускане по трасето записа друг австриец - Марио Мат. Той трябваше да е на подиума след слалом в Банско във втора поредна година, след като миналата спечели състезанието, но вчера беше дисквалифициран. Така второто си място запази Андре Мирер (Швейцария). Трети се нареди Стефано Грос (Италия). Голямото разочарование е за Феликс Нойройтер (Германия), който беше трети сутринта и имаше шанс за атака на първото място, но отпадна още на старта.
Четирима българи участваха в състезанието, но караха само в първия манш. Георги Георгиев даде най-добро време и се нареди на 43-о място, Деян Тодоров е 46-и. Стефан Присадов и Никола Чонгаров не финишираха.

В генералното класиране за Световната купа начело остава Ивица Костелич с 1043 точки. Хиршер спечели 200 в Банско и се доближи до него с 1925 точки. на Третото място е другата сензация през сезона Беат Фойц с 973 точки. Швейцарецът обаче предпочита скоростните дисциплини и не дойде за състезанията в България. Костелич води и в битата за Малкия кристален глобус в слалома. Асът има 595 точки, следват Хиршер с 560 и Андре Мирер с 424.

С победите си в Банско Хиршер спечели 64 000 евро и получи чисто нов апартамент в луксозния Пирин Голф & Кънтри Клуб за 120 000 евро за успеха си в първия ден. По принцип победителят и от слалома трябва да получи имот в Пирин Голф.

Снимка: БТА

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !