На финала на Сцена на кръстопът...

Публика и артисти затвориха последната страница на...

Киро бърка Алгафари с Халваджиян

"Разговор между баща ми Нидал Алгафари и Кирил Петков...

Антонио Бандерас е новият Пикасо

отпечатай новината

21.02.2012 16:15 | Видян 2798 пъти

Антонио Бандерас е новият Пикасо

Aнтонио Бандерас ще изиграе ролята на Пабло Пикасо във филма на Карлос Саура „33 дни". Лентата разказва за това как знаменитият испански художник работи върху картината си „Герника". Пълният разказ за създаването на това гениално творение на човешкия талант е известен още от 1937 г. Пикасо създава картината точно за 33 дни по поръчка на испанското правителство за испанския павилион на Световното изложение в Париж същата година.

Пикасо я започва на 1 май, когато рисува първите 6 ескиза, които поставят началото на произведението. Платното представлява виждането на Пикасо за бомбардировката от 26 април 1937 година на мирното баско селище Герника, което германските съюзници на Франко в Гражданската война сриват със земята.

Напрегнатата работа по високата 3,5 метра и дълга 7,8 метра картина помага на великия художник да се справи в дълбоката лична криза, в която бил изпаднал. Бюджетът за 33 дни е около 8 милиона долара. Очаква се снимките да започнат през лятото на 2012 година в Париж и Герника. Последната роля на Антонио Бандерас засега е във филма на Стивън Содърбърг „Мокри поръчки", който тази седмица има премиера и по българските екрани. В него Бандерас си партнира с Чанинг Тейтъм, Юън Макгрегър, Майкъл Дъглас, Бил Пакстън, Матийо Касовиц, Антъни Уонг. Майкъл Фасбендер, Джина Карано, Арън Коен.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !