Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Любимият на Лили съди Филип

отпечатай новината

21.02.2012 17:30 | Видян 2636 пъти

Любимият на Лили съди Филип

Четирима български композитори дават на съд руския естраден изпълнител Филип Киркоров за нарушаване на авторските права.

Сигналът до Софийската районна прокуратура е подаден от асоциацията "Европейско общество за защита на човешките права – България".

Четиримата наши творци - Александър Савелиев, Димитър Пенев, Иван Пеев - любимият от многото мъже на Лили Иванова, и Найден Андреев са упълномощили организацията да защити авторските им права.

Представителят на "Европейско общество за защита на човешките права – България" Чавдар Гагов обясни, че български естрадни произведения се възпроизвеждат, разпространяват и излъчват в интернет и в търговската мрежа от Филип Киркоров без съгласието на техните автори.

Според чл. 172а от Наказателния кодекс деянието се наказва с лишаване от свобода от 2 до 8 години и с глоба от 10 000 до 50 000 лева, поясни юристът.

По думите на Гагов при последното гостуване на Киркоров през 2010 г. у нас той се е скрил от нашите творци и си е позволил през медиите обидни реплики към тях.

"Звездите трябва да знаят, че има закон и той е над тях", заяви Чавдар Гагов.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !