Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Веселата вдовица грабна наследството на Павароти

отпечатай новината

19.10.2007 13:55 | Видян 8717 пъти | Гласували 2

Веселата вдовица грабна наследството на Павароти

Битката за наследството на Лучано Павароти, въпреки всички писания по света и у нас, развесели вдовицата му Николета. Тя получава 50% от общото имане на най-великия тенор в световната история или не по-малко от сто милиона евро, пише италианското списание Ди Пю, подкрепено и от журнала Ки, който е смятан за особено близък до дамата.
По една осма от общата сума на парите и имотите на Големия Лучано ще вземат неговите четири дъщери. Така под контрола на Николета, майка на малката наследница на тенора Аличе, която е едва 4-годишна, попадат още 12.5%, които са и някъде същото число като милиони евро. Толкова се падат и на нейните сестрички Лоренца, 44 години, Кристина, 42, и Джулияна. По половин милион евро ще вземат двамата секретари на великия Маестро на оперното изкуство. Първата му жена Адуа – негова съпруга и мениджър от 1961 г. до 2002 г. е оставена без пукнат цент.
37-годишната Николета се омъжи за Павароти на 13 декември 2003 г., но преди това в продължение на десет години беше негова любовница и секретарка. За да сложи край на грозните слухове по неин адрес, разпространявани от стари приятели на Адуа Павароти, Николета направи размазваща пиар акция. В петък, на 12 октомври, тя откри ускорения от нея след смъртта на Лучано, негов последен благотворителен проект. Това е ново родилно крило на болницата в родния му град Модена. Центърът ще бъде наречен на Рикардо Павароти – умрялото при раждането си второ дете на Лучано и Николета.


През останалото време, бившата секретарка гледа да не се застоява в Италия. Веднага след смъртта на съпруга си тя замина за Ню Йорк. Позира пред папараците, докато си играеше със своята дъщеричка в Сентрал Парк. Тя успя да нагледа не само американските проекти на певеца, за които се говорят различни неща – от пълен провал на инвестициите до тотален, но таен безнесуспех. Отби се да огледа и недвижимостите на семейството в Mонте Карло – любимо място на оперните певци, където живееше и нашата прима Гена Димитрова.
САЩ са много важни за Николета, тъй като благодарение на второто, известно вече като “американско завещание”, подписано от Маестрото през лятото в Ню Йорк, тя доби не 25%, колкото й се полагат по закон, а цели 50 на сто от богатството му. Според нейните адвокати, Николета е получила парите, за да бъде осигурено не само бъдещето на хубавото жилище в Ню Йорк на семейството, но и за да продължи благотворителните каузи на Лучано. Малко известен факт е, че благодарение на концертите му Павароти и приятели с участието на световни попзвезди, той събра пари за построяването на над 30 училища в бивша Югославия, инвестира в болници в размирни точки на планетата и в Италия.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !