Сериалът Тревожност с награда...

Дни преди официалната му телевизионна премиера – на 29...

Почина легендарната британска актриса...

На 89 години почина една от гранддамите на британското...

Втори свидетел по делото Октопод бил изнудван

отпечатай новината

28.02.2012 10:00 | Видян 1595 пъти

Втори свидетел по делото Октопод бил изнудван

Поредното заседание по мегапроцеса Октопод, в който основен обвиняем е бившата барета и доскорошен агент на ДАНС със сенчесто минало Алексей Петров, започна с близо час закъснение. Причината за забавянето е проверка на отсъствието на един от частните обвинители - Венцислав Тулешков. Той е изпратил документ, че е болен и не може да се яви, но не е упоменал изрично, че заседанието може да се проведе в негово отсъствие.

Съдебният състав обаче прецени, че всичко е наред и делото може да продължи. То беше подновено с разпит на поредния свидетел, който твърди, че е изнудван от Алексей Петров.
Велизар Велизаров, съдружник на основния прокурорски свидетел Георги Цветанов, е станал жертва на изнудване, загубвайки имоти и акции, стана ясно на заседанието от свидетелските му показания. И двамата свидетели твърдят, че имуществото им е отнето от Алексей Петров със сила.
В показанията на досъдебното производство свидетелят Велизаров твърди, че Георги Цветанов му е кръстник и че той го е запознал с Алексей Петров.

„Познавах Алексей Петров като мутра с полицейски пагони, шеф на баретите и човек с много връзки”, твърди Велизаров. По думите му – Георги Цветанов е дължал много пари на Алексей Петров и затова подсъдимият го е държал около 10 дена затворен и го е бил.

Тогава го е изнудвал да прехвърли имуществото си на Петров. Пред журналисти свидетелят Велизаров не пожела да коментира защо има съществени различия в показанията му, единството, което каза е, че се страхува за живота си и че Алексей Петров го е заплашвал с убийство.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !