Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

„АВЕ” с награди за режисура и сценарий на фестивала в Порто

отпечатай новината

06.03.2012 14:00 | Видян 1244 пъти

„АВЕ” с награди за режисура и сценарий на фестивала в Порто

Пълнометражният филм на Константин Божанов „Аве”спечели още две престижни награди на филмовия фестивал в Порто – Португалия.
„Аве”, взе големите награди в Седмицата на Режисьорите и Мануел Оливейра за най-добър сценарий и най-добър филм, по време на 32-рото издание на Международния Филмов Фестивал Опорто, град Порто, Португалия. През годините Фестивалът е наградил режисьорите – Ким Ки Дук, Гилермо Дел Торо, Дани Бойл, Вим Вендерс, Ник Касавитис и много други.

Официалната премиера на „Аве” е на 9 март, когато филма на Константин Божанов ще открие международния „София филм фест”. Паралелно с фестивала, лентата ще се завърти и из кината в цяла България. В рамките на един месец „Аве” ще направи премиера и в салоните на Франция, Швейцария, Великобритания, Холандия, както и Латинска Америка.

Така, след участие на близо 40 международни филмови фестивали и спечелани много награди, между които, за най-добър филм, най-добър сценарий и най-добра режисура – „Аве” ще зарадва и българската публика - от 9 март, петък по кината в България.

 

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !