Червената нишка: Откъде идва...

Японците имат древно поверие, че хората, които са...

Новите вълшебни думи „разрешавам” и...

Възпитавани сме, че единствените „вълшебни думички” са...

Запалиха имот на Цар Киро

отпечатай новината

09.03.2012 09:15 | Видян 1379 пъти

Запалиха имот на Цар Киро

Пожар изпепели имот на скандалната ромска фамилия Рашкови. Внезапно възникнали пламъци са обхванали 2 буса, лек автомобил, 1500 бали слама и покрив на селскостопанска постройка в Катуница. Сградата е собственост на покойния син на Кирил Рашков – Иван, но била отдадена под наем на друг човек.

Огънят е избухнал в 2 часа предишната вечер в стопанската постройка до новия надлез в Катуница. Пламъците са унищожили два буса - Форд Транзит и Фолксваген Каравел, един лек автомобил, 1000-1500 бали слама и балирани парцали. Повреден е и покривът на сградата. В гасенето са участвали пет противопожарни екипа.
Според разследващи пожарът е умишлен, тъй като огънят е обхващал всички страни на огромната сграда. Пожарникарите са пробили няколко дупки в стената, за да могат да гасят. „Извършваме оглед и работим по всички възможни версии, включително и умишлен палеж“, каза директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив старши комисар Тодор Чонов.

На разпит в Районното полицейско управление в Асеновград са извикани няколко души. Снети са отпечатъци от вуйчото на прегазения 19-годишен Ангел - Веселин Христов, Димитър Васев, Илия Дживондов и Петко Кирчев. Те са освободени и са назначени експертизи. Хората в Катуница обаче смятат, че някой от фамилия Рашкови е предизвикал пожара, за да създаде напрежение в селото.

На 23 януари Районният съд в Асеновград осъди на 3 години и 6 месеца лишаване от свобода Кирил Рашков за отправени закани за убийство към Веселин Христов, и неговата приятелка Иванка. Съдът определи Цар Киро да изплати и обезщетение по гражданските искове на ищците - по 2 000 лева на двамата. Убиецът на Ангел - Симеон Йосифов пък получи ефективна присъда от 17 години на 1 март. След трагедията в Катуница, седмици наред държавата живееше в постоянен етнически конфликт, породен от своеволията на ромския бос Цар Киро и клана му, с които се свързва смъртта на 19-годишното момче.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !