Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Клинтън ни топи за дрога

отпечатай новината

09.03.2012 09:45 | Видян 1654 пъти

Клинтън ни топи за дрога

Месец след като 67-ият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън бе на посещение у нас, излезе кофти доклад за България.
„България е транзитна страна за хероин и производител на синтетични наркотици“, се казва в доклад на Външното министерство на САЩ. Страната ни не е преборила корупцията и е част от балканските маршрути за транзит на хероин, което я прави уязвима за международни организации, транспортиращи наркотици за ЕС, пише в доклад на ведомството, водено от Хилъри Клинтън.

„Организираните престъпни групи, действащи в България, са увеличили своето влияние и участие в международната търговия с дрога“, посочват още американците.

Отбелязва се, че тези организирани престъпни групи имат достатъчно опит в търговията с дрога, добре финансирани и здраво установени в българското общество. Българските черноморски пристанища продължават да се използват от наркотрафиканти, които пренасят кокаин от Южна Америка за Европа и хероин от Турция и Иран за европейските страни.

В България се отглежда канабис предимно за вътрешна употреба. Страната продължава да бъде източник на синтетични наркотици, въпреки че производството е намаляло през последните години.
„Корупцията остава сериозен проблем в полицията, митницата и съдебната система на България“, пише още в анализа.

 

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !