Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Израел забрани със закон кльощавите моделки

отпечатай новината

22.03.2012 13:00 | Видян 906 пъти

Израел забрани със закон кльощавите моделки

Израел забрани със закон използването в търговски реклами на модели с тегло под нормата или с индекс на телесната маса под 18,5, информира Би Би Си.

Създателите на реклами за израелския пазар няма да могат и да обработват дигитално кадрите, така че да създават образи на нездраво слаби жени, на които после израелките да се мъчат да подражават. От сега нататък рекламистите ще трябва изрично да съобщават, ако е била направена графична манипулация чрез програми като "Фотошоп", за да изглежда моделът по-слаб и по-привлекателен.

Рахел Адато, една от депутатите, внесли законопроекта, заяви преди гласуването, че се надява законът да защити младите хора от преследването на недостижими идеали за красота."Красив не означава кльощав, красивият не трябва да бъде анорексик!", заяви тя.

Законът ще бъде послание и към модните агенции, че "животът е по-важен от парите”. Ади Баркан, моден фотограф и агент, който е работил за прокарването на закона в Израел, коментира, че стандартите на модната индустрия са станали "прекалено опасни".

"Преди 15-20 години снимахме модели номер 38. Днес размерът е 24", подчертава той по време на фотосесия в Тел Авив. По думите му става дума за разликата "между живота и смъртта".

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !