Какво ще кажат хората се завръща в...

Един от най-обичаните британски комедийни сериали –...

Ти си моят живот и съдба: Раева...

Илиана Раева се обясни в любов на съпруга си Наско...

bTV: Маги, спри 7 ч. разлика

отпечатай новината

12.04.2012 16:00 | Видян 3257 пъти | Гласували 1

 bTV:  Маги, спри  7 ч. разлика

В истинска битка на титани се превърна разразилият се през последните дни скандал между „Глобъл вижън” и bTV. Продуцентът на „Господари на ефира” и „Пълна лудница” Джуди Халваджиян собственоръчно свали миналия петък двете продукции от ефира на частната медия и това се превърна в повод за престрелка между тях, пише "Всеки ден".

Последваха обвинения в грубо упражняване на цензура и неспазване на договорки, което пък принуди bTV да поиска днес разсекретяване на договорите между телевизията и продуцента.

„Единствено оповестяването на договорите и кореспонденцията по тях ще докаже безапелационно, че обвинението в цензура е опит да се прикрие истинската причина, провокирала тяхното недоволство и е дошло едва след като са засегнати финансови интереси на продуцентите от „Глобъл вижън” за десетки милиони левове”, се казва в становището.

В контекста на изречените лъжи и клеветнически изказвания на Магърдич Халваджиян, bTV открито призовава продуцента да има доблестта да прекрати всички свои взаимоотношения с медията, като се откаже от възложените му проекти „България търси талант” и „Седем часа разлика” и да възстанови предплатените му милиони. „Телевизията вярва, че за Магърдич Халваджиян работата му за телевизията оттук нататък би следвало да бъде неуместна”, се казва в заключение.

В случай, че продуцентите не се съгласят да оповестят публично текста на договорите между bTV и „Глобъл вижън”, заедно с приложимите към него Общи условия, телевизията ще предприеме незабавни съдебни действия за защита на своя екип от изказаните клеветнически твърдения, както и за защита на доброто си име, научи "Всеки ден".

Вчера Магърдич и Джуди Халваджиян дадоха пресконференция и обявиха, че късат договора си с bTV. „Дългата ми коса и скъсаните дънки, които нося, са символ на свобода, това винаги ще бъде така и аз ще се боря за свободата”, коментира Магърдич.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !