Не пуснаха Устата да снима на Радецки

Само за ден песента ,,Jackpot-a или БОТЕВ‘‘ предизвика...

Попътен вятър: Фото на деня

Попътен вятър: Фото на деня

Реге парти ще разтърси София

отпечатай новината

24.06.2008 10:30 | Видян 12642 пъти

Реге парти ще разтърси София

Две от легендите на ямайската музика - General Levy  и Macka B & The roots Ragga Band идват в България специално за петото издание на Big Big Summer Reggae Party .
Най-голямото ежегодно събитие за реге музика у нас ще се проведе на 11 юли в столичния Парти център "4 км".
И двамата имат зад гърба си албуми, хитове, съвместна работа с много от най-големите имена на тази сцена, но това не е най-важното в случая.
Важното е, че у нас пристигат двама от най - ясните и осъзнати говорители на растафарианската култура, за да предадат, всеки един от тях, по уникалния си категоричен начин посланието: Peace, Love, Unity, Respect!
General Levy
Легендарният General Levy е ветеран на Английската ъндерграунд сцена. Музиката, която прави е вдъхновена от ямайски и африкански влияния. Вторият му албум "Wickeder General" е избран за най-добър реге албум за 1992г, а самият General Levy за най-добро реге MC от британската регеиндустрия.
През 1994 Levy е привлечен от независимият Jungle лейбъл "Renk Records", за да записва с Jungle продуцента M Beat. Успехът между двамата е налице и същата година излиза песента "Incredible", която пожънва невероятен успех и е обявена за една от най-добрите Jungle песни за всички времена.
Оттогава General работи с най-различни имена като: Sly & Robbie and Sting International, Shaggy, Steelie & Cleevie, Artful Dodger, Jetstar, Ajang, Joe Grind, Gussie P, Stingray, Heartical Records и мн. др.
Macka B
Macka B е един от най-ярките и харизматични представители на "roots" реге сцената. Практикуващ растафарианец от ямайски произход, той живее и работи в Лондон.
Музиката му е директно продължение на започнато от "големите" в регето: Bob Marley, Burning Spear, Peter Tosh, U-Roy, I-Roy, Big Youth, Prince Far-I.
През 90-те Mаcka B записва 8 албума за лейбъла на Mad Professor "Ariwa". В тях работи с музиканти като Tony Rebel, Gregory Isaacs, Pаto Banton, Steel Pulse, Earl 16.
1991г. е избран за най-добро МC от Британската реге индустрия. Участва във всички големи реге фестивали по целия свят и разпространява расафари посланието, което заема централна част от неговия живот.
Билети - предварителна продажба започва на 24/06 в мрежите на Eventim и Ticketstream - първите 200 билета - 16лв , останалите - 18лв. На място цената е 20лв.

автор: СЛАВА

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !