Малкович започна репетиции на...

Старт на репетициите на дългоочакваната постановка...

OnlyFans модел е открита мъртва след...

Модел на OnlyFans е открит мъртъв в пристанище във...

Свекървата: Бирмата ще се ожени за Преслава

отпечатай новината

23.04.2012 15:15 | Видян 6673 пъти

Свекървата: Бирмата ще се ожени за Преслава

В спортните среди Лидия Станоева е известна  повече като Скалата. Тя е първият футболен президент жена в България.

Управлява с успех 5 отбора, сред които и "Миньор" (Пк), а сега движи ресторантьорски бизнес. Лидия нашумя в последните дни като свекърва на фолкзвездата Преслава.

Нейният син Жоро се залюби с изпълнителката, въпреки че е доста по-млад от чалгаджийката. С Лидия Станоева се срещаме в нейното заведение "Българани".

Пред "България Днес" тя за първи път споделя пикантни подробности около връзката на сина й с фолк-фурията.


Г-жо Станоева, разбирате ли се с бъдещата си снаха Преслава?

Няма нищо вярно в това, че аз съм пречката във връзката между нея и сина ми. Преслава е жената, която ми е най-много на сърце от всичките досегашни приятелки на Жоро.

От първия момент, в който се запознах с нея, отношенията ни са били отлични. Не съм от тези, които ревнуват децата си. Обичам Жоро и ми е кеф, че на него му е добре. Нямам какво да деля с Преслава Моите впечатления за нея са прекрасни. Тя е много земен човек.

Вие ли държахте да се запознаете с нея?

Жоро   ни   запозна. Един ден той я доведе тук, в ресторанта. Познавала съм всички бивши гаджета на сина ми. В нашето семейство тези неща се споделят.

Аз обичам да съм по-близо до младите, да се забавлявам с тях. Разбира се, мога да си кажа мнението, но не винаги преценката на родителя е правилна.

Не е ли малко голяма разликата в годините? Синът ви е с 6 години по-малък от Преслава.

Да. така е. По мое време това беше недопустимо, но нещата се промениха. Сега виждате колко много   връзки са така. Годините не са толкова важни, когато има разбирателство и любов.

Не се ли притеснявате, че доста жени ще се опитат да се възползват от финансовите възможности на сина ви?

Естествено. Не само че се притеснявам, а винаги съм била сигурна в това. Мисля си: "Тази жена защо е с него? Дали защото има чувства, или защото търси стабилно бъдеще?" Но в конкретния случай изобщо нямам такива подозрения. Преслава си е постигнала сама висок стандарт. За нея не е проблем да отиде и да си купи каквото и да било.

На сина ви се опитват да лепнат образ на мутра милионер?

Ама каква мутра е той? Да, наистина кара хубави коли.  В  крайна сметка, когато човек има възможности, трябва да живее добре,   докато   е   млад. Като стане на 50, за какво са му тези пари? Няма нищо вярно в слуховете, че синът ми бил пребит онзи ден. Майка ми, като го прочете това, щеше да припадне горката.

Одобрявате ли кариерата на Преслава като фолкпевица?

Искам да ви кажа, че нейната  работа  изобщо не е лесна. Това е човек, който всеки божи ден пътува из градовете в цялата страна. Всяка нощ е по пътищата. Това е убийствено.

Не пречи ли това на връзката й със сина ви?

Нормално е да създава проблеми понякога. Казват, че Жоро постоянно ходел с нея на участия, а това не е вярно. Броят се на пръстите на едната ръка случаите, в които е бил на нейно разположение.
 
Шушука се, че Преслава има и друг любовник, с когото била в Дубай?

Когато   Преслава   е била в Дубай, тя изобщо не е имала връзка със сина ми. А този въпросния Цуни ли е, какъв е, нито съм   го  виждала,  нито съм го чувала. Не е моя работа да знам с кого е била Преслава. А дори и да знам, никога не бих го казала.

Вярно ли е, че се опитвате да се конкурирате с нея за външния вид и затова се подлагате на различни процедури?

През живота си не съм отишла нито един път на масаж,  въпреки че във футбола много масажисти са ми предлагали услугите си. Просто не обичам. Както  ме гледате  така, при мен освен бюста всичко   друго е естествено.  Гърдите ми са силиконови и не го крия, но не завиждам за бюста на Преслава, както се пишеше. Във фитнес зала не съм влизала през живота си. Иначе ми е приятно, когато казват, че изглеждам доста по-млада.

Мислите ли да жените сина си скоро?

Още е  малък, макар че ние с баща му се оженихме на 23 години.  Но ако той  утре  дойде   и каже, че е готов за това нещо, аз ще се съглася. Жоро най-добре си знае.

Заедно ли живеят с Преслава?

Нямам право да го кажа това. Питайте ги тях.

Слушате    ли чалга?

Естествено! Набиват ни в главите че всички интелигентни хора  не трябвало да слушат чалга, защото било просташка музика. Аз пък си слушам! И на песните на Преслава ми е много кеф.

Защо от сина ви Жоро не стана футболист?

Той беше доста надежден юноша на ЦСКА. Стана дори капитан на младшата възраст. По това време шеф на школата беше Спас Джевизов, който много харесваше сина ни. На Жоро много му пречеше, че ние с баща му сме във футбола, затова не бяхме стъпвали по никакъв повод на стадиона на ЦСКА.

Един ден Джевизов ни се самопредложи да стане треньор на "Миньор" (Пк), но му отказахме. От този момент започнаха и проблемите на сина ни в ЦСКА. Постъпката на Джевизов беше много грозна. След това  Жоро го искаха и от други клубове, но ние преценихме, че няма смисъл. Много страдах от това нещо.

Когато управлявахте "Миньор" (Пк), често се пишеше за вас, след това  поизчезнахте. С какво се    занимавате сега?

Бях една от малкото, които си отваряха устата, затова се пишеше за мен.  Сега движим семейния бизнес. Разочарована съм тотално от футбола и не искам да се занимавам повече с такива авантюри. Малко хора ще останат, които да дават пари за футбол. От спорт в България не се печели.  Това е една бездънна яма, в която само  наливаш.

Как се случи  така, че жена като вас стана футболен президент?

Аз съм първата такава у нас. От 20 години се занимаваме със съпруга ми с футбол. Със сигурност разбирам играта повече отколкото   доста   мъже. Започнахме с ФК "Кремиковци". Взехме отбора от най-ниските дивизии и го вкарахме в "Б" група.

Тогава бившият шеф на спорта Симон Спасов и Марио Тагарински решиха да се намесят и ни взеха клуба. Съдът призна техния отбор. Стигна се дотам, че на един мач в Търговище отидоха два тима на "Кремиковци", но нашия така и не го допуснаха.

Въпреки това не се отказахте от футбола?

Не. Поканиха ни в "Искър". С този отбор също влязохме във втора дивизия. След това се обединихме с „Хебър" (Пазарджик). Завършихме на 8-мо място в "А" група.

Общината беше обещала да помага финансово, но ни излъга. Бяхме принудени да се преместим в  Бобовдол.  Завършихме трети в "Б" група, като това е най-доброто постижение в историята на клуба.


Едва след това дойде поканата от "Миньор" (Пк). Позатегнахме нещата в клуба и започнаха проблемите, факт е, че с който и отбор да сме се захващали, той никога не е изпадал в по-долна група, напротив - стигал е до места, където никога преди това не е бил.

Защо ви свързват с Перник?

Никога не съм имала нищо общо с града, освен че взехме отбора, а впоследствие и една дискотека. Явно Перник е актуален, затова медиите решиха да ни пишат като пернишките бизнесмени. Продадохме "Миньор" на Христо Ковачки, но не искам да споменавам точната сума. Той сам потърси контакт с нас. И в момента следя какво се  случва с отбора. "Миньор"  е нарочен  от БФС, затова винаги ще има  скандали около тима, както се случва и в момента.

Влизали ли сте в мъжката съблекалня след мач?

Да, случвало се е. Когато се нервирам, нямам   никакви   бариери.  Но не влизам в съблекалнята,   за   да гледам голи  мъже. Не се притеснявам от това.

Защо ви наричат Скалата?


Доста строга съм, мога да се карам, сигурно затова. Но когато съм сбъркала, не ме е срам да се извиня. Който и футболист да попитате, аз съм била коректна с него. На никого не сме длъжници.

Гледате   ли   мачове вкъщи?

Да, доста. Цялото семейство сме фенове на "Реал" (Мадрид)   и на  "Левски", само синът е от ЦСКА.

източник: "България днес"

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !