Сериалът Тревожност с награда...

Дни преди официалната му телевизионна премиера – на 29...

Почина легендарната британска актриса...

На 89 години почина една от гранддамите на британското...

Бащата на Яна призова: Чеци, предай съучастниците си!

отпечатай новината

02.05.2012 11:45 | Видян 2860 пъти

Бащата на Яна призова: Чеци, предай съучастниците си!

Бащата на Яна Кръстева, която бе удушена миналото лято в Борисовата градина, призова задържаният за убийството на дъщеря му Николай Русинов да предаде съучастниците си. „Той сега трябва да каже кои са другите двама. Защото и на него ще му стане по-леко. Присъдата ще се раздели на три“, заяви Явор Кръстев. По думите му истината за смъртта на дъщеря му ще се разбере. “Ако пуснат Чеци под гаранция, той може да избяга. Той още сега трябва да го наковат, докато е горещо желязото. В интерес на Чеци е да разкрие кои са съучастниците му. Призовавам го да помисли трезво. Той не е посредствен, нали самият се делегира като човек с няколко висши образования”, подчерта пред бТВ Кръстев.

Според него дъщеря му е била слаба, но е можела да се справи с един човек. “От край време казвам, че не може да бъде един човек убиецът. Ако е, както казва Чеци, доброволен секс, защо после я намират обезобразена, смачкана цялата? Яна беше слаба, но никога няма да се даде само на един човек. Със сигурност са били няколко души“, сподели още той.

Кръстев разказва, че миналата година на морето е имало някакво сбиване между Чеци и компанията му. “Конфликтен е като пийне. За мен, той е такъв човек – парадира с приятели, познати по висшите етажи на властта”, заяви Явор Кръстев. Той е категоричен, че Пламен Трифонов, който първоначално бе сочен за убиеца на момичето трябва да бъде свидетел по делото, защото е бил на мястото, където Яна намира смъртта си. “Ние искаме да се разбере истината, да бъде в затвора убиецът, главният виновник. Дори да не е един, да са двама, трима – да бъдат наказани”, заявява Кръстев.

Според адвоката на Чеци Иво Найденов обаче няма основания да се приеме, че клиентът му е виновен за смъртта на Яна, въпреки че експертиза доказа, че космите намерени по тялото на момичето са негови и на още две неизвестни лица. “Нормално е космите, намерени по тялото на Яна, да останат след половия акт. Безразборните сексуални контакти са морално укорими, но те не го правят убиец“, каза Найденов. По думите му Русинов не му е споделил нищо по-различно от това, което е известно досега.

Адвокатът посочи, че по делото има два разпита – от хора, които не познават много добре Чеци. Единият от тях имал лични “ангажименти” да злепостави Русинов. Найденов обясни, че на базата на тези показания съдът е направил “странни изводи” и е оставил Чеци в ареста. Адвокатът твърди, че психоекспертизата на Русинов, която го описва като потаен и агресивен човек не дава заключение, че той е “някакъв жесток убиец”. “Аргументите да обвиниш един човек в най-тежкото престъпление, следва да бъдат в кориците на делото. Експертизата на въпросните косми по никакъв начин не доказва, че той е извършител на убийството. Преди една година прокуратурата твърдеше категорично че Пламен Трифонов е извършител на убийството, след 8 месеца прецени по някакъв странен критерий и повдигна обвинение на Николай Русинов”, коментира адвокат Найденов.

Той допълни, че Чеци никога не е отричал, че е познавал Яна преди деня на инцидента. Адвокатът отрече клиентът му да е имал намерение да избяга в ЮАР. “Нали не смятате, че извършител на такова тежко престъпление ще се прибере в България? Ако тезата на прокуратурата беше вярна, че той иска да отиде в ЮАР, нека ми обяснят как той щеше да бъде върнат оттам? Вярна е тезата, че той се е върнал от Турция, за да участва в това дело, да защити себе си и авторитета на семейството си”, подчерта защитникът.

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !