Честваме 102 г Радой Ралин

“Кой постъпва честно, не живее лесно. Кой излезе прав,...

Прокопиев и кръгът Капитал управляват...

За секретар на столичната администрация е назначена...

Боби: Доктор Стоичков не ме интересува

отпечатай новината

09.05.2012 09:45 | Видян 2097 пъти

Боби: Доктор Стоичков не ме интересува

Борислав Михайлов отговори на нападките на легендарния си съотборник от дрийм тийма от 90-те Христо Стоичков. Както е известно, онзи ден Камата насече шефа на БФС, като директно го обвини в черно тото и го покани на публичен диспут с детектор на лъжата. Вчера също пред TV7 Боби даде интервю по темата.

„Изненадан съм от поведението на Христо Стоичков. Всички тези атаки са провокирани от негово искане, което нямаше как да изпълним. Той пожела да отменим един червен картон. Ние събрахме комисията, поканихме въпросния рефер. Той застана твърдо зад показания картон и вместо да го отмени реши да се откаже от съдийството. Тогава той ми се обади и каза: “Уважавам те, никога няма да те предам.”Аз не съм гледал интервюто му, а бях запознат с думите му от пресаташето на БФС Павел Колев. Отговорът на поставените към мен въпроси е “не”.

Христо много добре, че аз не мога да се замеся в нещата, в които ме обвинява. Той ме познава добре, тъй като сме играли заедно в продължение на 20 години. Бяхме приятели. С това интервю аз преставам да му отговарям. Диспут няма да има. Диспути се правят, когато предстоят избори и двама кандидати оспорват предимствата на другите“, заяви Боби Михайлов.

 „Той няма доказателства за тези обвинения и няма как да има, тъй като аз не съм такъв човек. На всички е ясно, че съдийството е голям проблем, но това не е само в България. Откакто съм президент на БФС сменихме 6 съдийски комисии. Ще сменим и тази ако трябва. Вече съм обявил, че във всички комисии ще има промени. Поне 30% от членовете в тях ще бъдат нови. Българското съдийство обаче върви нагоре. Подписахме конвенцията на УЕФА за футболното съдийство и това помага за работата на реферите. Повтарям, аз не съм гледал интервюто. Бях само запознат със случилото се.

Аз не към Доктор хонорис кауза като него, а просто съм завършил ВИФ. Но въпреки това аз не употребявам такива думи като него. Няма ги в моя речник. Христо Стоичков може да се кандидатира за президент. Това е негово право. На конгреса на БФС ще може да изрази идеите си пред 900 клуба и те ще решат, а не някакви диспути по телевизията. Ние не сме политици. Аз съм избиран два пъти на конгрес на БФС и не се срамувам от нищо. Със сигурност ще се кандидатирам отново, защото имам още неща за довършване. Аз съм Борислав Михайлов и няма от кого да се крия“, завърши шефът на БФС.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !