Михалис Хаджиянис идва с най-големите...

Суперзведата на гръцката музика излиза на сцената на...

Тенденция 2024: Тези дамски чанти ще...

Чантите са не просто аксесоари, те са основна част от...

Кобрата: Братя Кличко?! Страх ме е само от Андреа

отпечатай новината

10.05.2012 09:30 | Видян 2493 пъти

Кобрата: Братя Кличко?!  Страх ме е само от Андреа

Боксовата машина Кубрат Пулев получи армейски орден от военния министър Аню Ангелов за проявен изключителен дух, издръжливост и високо спортно майсторство, заслуги към отбраната на страната и издигане на престижа на Републиката.

Както е известно, 32-годишният танк от София извоюва европейската титла за професионалисти късно в събота вечерта, след като трупяса с нокаут украинеца Александър Димитренко в Ерфурт (Гер). Така Кобрата, който е носител и на Интерконтиненталната титла, вече има 16 победи от 16 мача.

„Мачът беше най-тежкият в кариерата ми. Отстрани не изглеждах уморен, но в 5-6 рунд в ъгъла брат ми дойде и ми каза, че резултатът е равен. Каза ми: Натискай, продължавай, бъди по-активен. Предпочитам да имам аркади и синини, но да победя. Тук ставаше въпрос за сериозен мач и съперник, който е опитен и обигран. Мачът за Интерконтиненталната титла беше тежък, но по-тежки бяха последствията. Тогава пак се уморих, но по-лесно играех. Боксът е на удари, аркадите стига аз да съм ги получавал, малко и съперниците да имат. Ударите са тежки, главите са еднакви, но и ръкавиците са малки. Брат ми ги пробва в съблекалнята и казва, че са като на свободни боеве“, каза Кобрата. Той вече е 4-и в световната ранглиста, на специален брифинг. 

„Преди мач специални ритуали нямам. Преди да изляза се моля на Господ да е с мен. Лягам си сам един месец, защото в бокса е тежко и трябва да се абстрахираш от женската част. Андреа проявява разбиране. Давам й пояса на нея, всичко й давам, няма проблеми. Сега ще почивам, после отивам на Олимпиадата, за да подкрепям брат ми Тервел. През септември или октомври ще имам мач за защита на титлата, защото такива са правилата. Поясите трябва да се защитават в определен момент. Един ден ще дойде ред и на братя Кличко. Те са най-добрите, но не са вечни. Ще дойде моментът и те да загубят. От никого не ме е страх. За да тренираш бокс, трябва да се прежалиш и да не те е страх. Прежалваш се и качваш на ринга и от нищо не трябва да те е страх. Или той, или аз. От какво да ме е страх? От Андреа може би. Мисля, че давам пример не само на подрастващите, а на всички хора. Трябва да вярваме в собствените си сили, да се обичаме като народ, за да живеем добре. Държавата не е парламент или народното събрание, а народът, който живее в нея.“, завърши Кобрата.

Снимка: БТА

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !