Чарлз ще води семейството на...

Британският крал Чарлз III ще води членове на кралското...

Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ:...

Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ: Фото на деня

Местят гей парада

отпечатай новината

27.06.2008 12:10 | Видян 17494 пъти

Местят гей парада

Гей парадът, който ще се проведе утре в София, да се премести от “Витошка” в Южния парк, постанови Бойко Борисов.

“Реших го за тяхна сигурност. Там по-лесно се охранява. Ако е по “Витошка” от всяка пряка могат да излязат хора и да атакуват шестващите”, обясни вчера кмета. Той се аргументира, че у нас към хомосексуалните има много заплахи и враждебно отношение.

“Всички европейски столици разрешават подобни събития, всеки има право на своя избор”, изтъква генерала.

Преди броени дни богословът Руси Русев поиска главният прокурор да обяви парада за незаконен, тъй като проявата в света е позната като реклама и пропаганда на сексуални практики. Според църковния служител подобна проява нарушавала Наказателния кодекс, като “поведението на участниците подтиквало към нестандартни сексуални актове чрез имитация на такива действия, загатване или открито подканване към извършването им”. Според богослова закона е нарушила и общината, защото с разрешението за парада тя става подбудител на престъплението.

“Всеизвестната толерантност на нашия народ към всичко чуждестранно не пречи такива прояви да се провеждат изолирано на определените за това места, така че да не създават настроения сред гражданството и да не развращават малолетните и непълнолетните, кичейки се с ореола на демократична свобода”, се казва още в писмото до Борис Велчев.

Срещу гей парада въстана и патриарх Максим в писмо до Бойко Борисов да спре “това недостойно, срамно и греховно шествие, това безчинно и нечестиво сборище, което ще наблюдават и деца”.

автор: СЛАВА

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !