Хайди Монтаг топлес в пищна фотосесия

Хайди Монтаг разголва всичко за една от най-расовите си...

Канибал, сервира човешка плът на...

Осъден насилник на деца е обвинен, че сервира човешка...

Европол и Интерпол вече дирят братя Галеви

отпечатай новината

15.05.2012 12:15 | Видян 1781 пъти

Европол и Интерпол вече дирят братя Галеви

Европол и Интерпол вече дирят дупнишките бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов, известни като братя Галеви, които се укриха, след като миналата седмица Върховният касационен съд ги осъди окончателно.

Новината за заповедта за международно издирване съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов. Той уточни, че няма данни дупнишките рекетьори да са напускали страната. Двамата са обявени и за издирване с червена бюлетина.

„Ако знаех къде са братя Галеви, щях да пратя колегите си да ги задържат, обяви и главният секретар на МВР Калин Георгиев. Той добави, че в МВР няма информация къде се укриват криминалните босове, които получиха ефективни присъди на последна инстанция миналата седмица.

Главсекът на МВР каза и че е твърде рано да се говори за спецакцията „Захар”, при която ГДБОП щурмува офиси на Гриша Ганчев, а синът на бизнесмена бе задържан. Георгиев уточни, че по този казус предстои най-сложната работа – документиране на доказателствата за престъпната дейност.

„Това е една много сложна схема, защото са използвани механизми за защита, които да прикрият престъплението, включително чрез кухи фирми”, поясни главният комисар. Той бе категоричен, че престъпната група е работила много добре организирано и е ощетила държавния бюджет сериозно.

Попитан дали тези последни големи акции на МВР не са били кампанийни, главсекът на МВР увери, че органите на реда никога не работят кампанийно, а последователно, като се прилага системен подход за борба с престъпността.

Главният секретар обяви, че не намира за необходимо създаването на специална полиция за данъчни престъпления, като се аргументира с досегашната успешна работа между МВР и НАП. Той припомни и съществуващото споразумение за взаимодействие в сферата, подписано между вътрешния министър Цветан Цветанов и главния прокурор Борис Велчев.

Приходната агенция пък е представила анализ на проблемните сектори и области, където има трудности при събирането на ДДС. „Това ни даде възможност да се ориентираме към такива престъпления – например в сферата на строителството или търговията със зърно или цветни и черни метали”, уточни главен комисар Георгиев.

Той настоя и че МВР ежедневно работи за превенция на корупционните практики, включително и сред служителите на реда. И се позова на успешните спецоперации „Граница” и „Палките”. Институтът по психология към МВР разполага и с анализ за проблемните сфери и вече са набелязани конкретни мерки за противодействие на корупцията.

Георгиев разкри и виждането си за битовата престъпност, настоявайки, че борбата с нея е основен приоритет за МВР. „Такъв тип престъпност се бори със засилено полицейско присъствие. Около 2000 младши криминални разузнавачи ще се превърнат в младши полицейски инспектори, които да носят униформи и да бъдат сред хората”, каза още главният комисар за мерките, които силовото ведомство предприема за превенция на битовите инциденти.

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !