Александра има човек до себе си:...

"С Александра сме официално разведени. В Инстаграм си...

Учените откриха „трето състояние“...

В научнофантастични филми като „Франкенщайн“ и...

Таки в дубайски затвор

отпечатай новината

17.05.2012 16:30 | Видян 1740 пъти

Таки в дубайски затвор

Соченият за кокаинов крал Христофорос Аманатидис–Таки се намира в дубайски затвор. Това заяви говорителят на главния прокурор Борис Велчев – Стелиана Кожухарова. Преди 3 дни – на 14 май в България са получени документите от арабската страна, с които тамошните власти ни уведомяват, че Таки е бил задържан.

Днес главният прокурор Борис Велчев е подписал искането на прокуратурата за екстрадиция на издирвания с червена бюлетина българин. То вече е препратено до Министерството на правосъдието, което трябва да го изпрати в Дубай, уточни Кожухарова.

Таки се предаде на 9 май, след като бе обявен за издирване от Интерпол. Христофорос Аманатидис е сочен за един от големите играчи в наркобизнеса, а бандата му бе при мащабна спецакция на антимафиотите на 1 юни 2009 г. Белезници щракват на ръцете на 11 души от така наречения наркоотряд на Таки.

В ареста по обвинение за участие в организирана престъпна група с цел разпространение на дрога и нанaсяне на срeдни и тежки телесни повреди са Свилен Николов, Цветан Миленов–Църи, Владимир Иванов, Васил Христов, Асен Китанов–Психото и Васил Бекиров. Дясната ръка на Таки – Христо Вартерян–Исуса също е в неизвестност и тогава, и към днешна дата. Смята се, че той е бил ликвидиран.

Досега се смяташе, че Таки се укрива в Южна Африка заедно с един от най-приближените си Красимир Каменов–Къро. Аманатидис е в неизвестност от декември 2008 г., когато българската държава издаде европейска заповед за арест му.

През юни 2009 г. прокуратурата му повдигна задочни обвинения, че заедно с Христо Вартерян – Ицо Исуса, са създали и ръководили организирана престъпна група за разпространение на наркотици.

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !