Сериалът Тревожност с награда...

Дни преди официалната му телевизионна премиера – на 29...

Почина легендарната британска актриса...

На 89 години почина една от гранддамите на британското...

Брендо остава зад решетките

отпечатай новината

20.05.2012 09:15 | Видян 3152 пъти

Брендо остава зад решетките

Софийски градски съд остави зад решетките Евелин Банев – Брендо като му наложи мярка за неотклонение „задържане под стража”. Според прокуратурата, която настоя за постоянния арест, подземният бос може да се укрие. Осве това Банев е издирван от Интерпол, за да бъде екстрадиран в Швейцария. Информацията за намеренията на Банев да напусне страната идва от разговор между него и бившата му съпруга, записан със СРС. Съдът определи, че използването на СРС-тата е направено и изготвено по законния ред.

Защитничката на Брендо обаче заяви, че човек не може да бъде задържан единствено въз основа на СРС-та, без да има други доказателства за намеренията му. В подкрепа на твърдението си адвокат Ина Лулчева припомни за резултатите от делото на Христо Данов срещу България, спечелено от ищеца в Страсбург, свързано с употребата на СРС-та в съда.

Според защитата от записите, представени в съда, може да се твърди само за намерение или мисъл за извършване на действие, а не за пряка заплаха обвиняемият да се укрие. По повод заповедта за международно издирване на Брендо, Лулчева спомена, че такава заповед пред съда и България не е представена до момента. Адвокатът добави още и че „би било смешно да се твърди, че някой иска да избяга от България, защото има проблеми с Интерпол.“

Самият Евелин Банев определи разговора си като шега. „Нямам никакви притеснения от това дали ще бъда задържан и съден. Ако разговорите не бяха представяни толкова селективно, щеше да стане ясно, че никога не съм имал намерение да напусна страната“, каза той.

Брендо бе арестуван на 16 май в района на Созопол. Той е смятан за един от кокаиновите босове. Преди седмица вътрешният министър Цветан Цветанов съобщи в аванс за готвена мега операция срещу „кокаиновите крале на прехода“. Той не посочи конкретни имена, но спомена, че разследването е международно, а основната мишена е човек много над статута на Таки. „Той е препрал 10 милиона евро чрез кредит, но не е кредитен милионер“, уточни Цветанов.

Както в. „Всеки ден”  съобщи преди два дни, Брендо е бил под прицела на Американската служба за борба с наркотрафика (ДЕА). Тя е събрала доказателства срещу него, според които той е един от основните български играчи в международния трафик на дрога и прането на пари. Според анализите на институцията той е препрал 30 млн. лв. за последните 5 години. За да се докаже това, в момента се разследват инвестициите му в черноморския курорт „Лозенец”.

Евелин Банев е подсъдим за организиране на престъпна група за пране на пари заедно с бившата му съпруга Моника Добринова, Десислава Дишлиева – съпруга на застреляния Константин Дишлиев, и брат му Симо Карайчев. Според обвинението групата е действала на територията на България, Швейцария, Австрия и Германия. Ход на делото за пръв път бе даден през септември 2009 г., но тогава бе върнато от съдия на прокуратурата, която пък поиска отвод на съда и делото бе дадено на друг съдебен състав.

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !