Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Сладки и мързеливи тайни срещу бръчките

отпечатай новината

23.05.2012 11:45 | Видян 970 пъти

Сладки и мързеливи тайни срещу бръчките

Изобщо не вярваме на звездите, които разправят как обожават бръчките си. Нека бъдем честни – жените не са устроени по този начин. Те са суетни, мразят остаряването и всичките последствия от него.

Ето и няколко изненадващи и неподозирано добри начина да се предпазите от нашествието на бръчки. Разбира се, не забравяйте традиционните козметични процедури - старателно измиване вечер преди лягане с подходящи продукти и почистване на лицето от козметик поне веднъж на 2 месеца. А ето и нашите кратки съвети, които се надяваме да ви изненадат приятно.

По гръб - не само да лежите в тази иначе скучна поза, но и да спите по-често така.  Просто ако спите все в една и съща поза, нощ след нощ, се получават дълбоки бразди по кожата ви. 

Очила - при това много повече от взирането ви и кривенето на очите. По-лесно е да си вземете очила за четене и да спрете с гримасите. А и когато е слънчево, също имате нужда от защита.

Мийте лицето рядко - учени от Университета в Мериленд, САЩ, са установили, че чешмяната вода лишава кожата от естествената й влага и мазнини. Те от своя страна я защитават не само от замърсяване, но и от отпускане. Така, че не прекалявайте с миенето, защото излагате на опасност кожата си. И най-добре използвайте специална почистваща козметика.

Какао - веднага зарежете кафето и почвайте да се наливате с какао. Едно изследване потвърждава, че в какаото има голямо количество флавони, които пазят кожата от вредните слънчеви лъчи. Освен това те подпомагат обмяната на веществата в клетките и ги предпазват от дехидратация.

Риба - това вече отдавна го знаете, но ние сме длъжни да го затвърдим. Особено полезна е сьомгата и другите студеноводни риби. Освен, че са богати на протеин, имат и много от „добрите“ мазнини – омега 3 и 6. Според различни дерматологични изследвания комбинацията от протеин и мазнини в този вид подхранва кожата. Тя остава стегната и гладка за повече време, което пък намалява бръчките.

Соя  - според различни проучвания това растение, богато на протеини, предпазва клетките от остаряването, което им причиняват вредните слънчеви лъчи. Нещо повече - ако хапвате повече соя, кожата ви дори може да се регенерира доста успешно.

Алфа-хидрокси киселини - заложете на тях, независимо от сложното им име. Това не е някое химическо съединение, а естествени плодови киселини, които действат невероятно върху кожата ви.  Те отстраняват нежно горния слой мъртви клетки, изглаждайки по този начин и бръчките. Скорошно изследване показа, че голямата концентрация на алфа-хидрокси киселини влияе положително върху производството на колаген.
 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !