12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Белослава и Теодора Духовникова стават музи край морето

отпечатай новината

23.05.2012 13:00 | Видян 3899 пъти

Белослава и Теодора Духовникова стават музи край морето

Теодора Духовникова, Белослава и Катето Евро ще вдъхновяват художници по време на първото издание на арт фестивала „Огън и Море” в град Царево през юни.

Общо десет публични личности и десет от най-изявените български творци ще се отдадат на четиридневен бохемски живот, ще търсят вдъхновение и ще сътворят на място уникални произведения, които ще дарят на новосъздадената Галерия-музей на съвременното изкуство в курортния град.

Към отбора на известните ще се присъединят още Орлин Павлов, Любо Киров, Юлиан Вергов, Георги Лозанов, Радина Червенова, Елена Йончева, и Ути Бъчваров.

Творците ще бъдат представени от Павел Койчев, Хубен Черкелов, Свилен Блажев, Кольо Карамфилов, Кирил Якимов, Александър Балкански, Михаил Заимов, Георги Нейков, Анри Кулев и Евгени Йонов, който е и един от инициаторите на фестивала, заедно с кмета на Царево, Георги Лапчев.

Арт пленера ще продължи от 30 май до 3 юни, като идеята на организаторите е да се превърне в ежегодно събитие, което да събира нови проекти и да ги дарява на музея.

Финалът на тазгодишния фестивал ще бъде отбелязан с хепънинг на площада в село Българи, където ще се проведе традиционен нестинарски празик с огньове и танци, музикален концерт и скара на открито, приготвена от самия Ути.

източник: Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !