Самоуправляващи се автомобили: Какво...

Авторите на научна фантастика, Илон Мъск и други от...

Червената нишка: Откъде идва...

Японците имат древно поверие, че хората, които са...

Дело срещу Брендо го спасява от италиански съд

отпечатай новината

13.06.2012 17:20 | Видян 1750 пъти

Дело срещу Брендо го спасява от италиански съд

Делото за пране на пари срещу Евелин Банев – Брендо, което се гледа в Софийския градски съд, го спасява от екстрадиция. Това стана ясно днес, докато се гледаше искането на италианските власти кокаиновият крал да бъде предаден в Милано.

Засега Банев остава в България, докато българските магистрати не получат отговор от италианските си колеги за какъв срок ще приключи тамошното разследване и дали ще гарантират, че след това той ще бъде върнат в страната ни. Именно заради делото в София, съдът е длъжен да получи гаранции, че екстрадицията няма да попречи процесът в страната ни да приключи в нормален срок.

Затова и екстрадицията на Банев се отлага поне с месец. В Италия той е обвинен за лидер на организирана престъпна група, който е финансирал и контролирал вноса на огромни количества кокаин на полуострова. Междувременно кокаиновият крал “забрави”, че е бил женен. Комичната случка се разигра, докато магистратите сваляха самоличността му преди да започне същинското разглеждането на производството по Европейската му заповед за арест. На въпрос на магистратите дали е женен, Брендо отговори: “Неженен”. В този момент адвокатът му Ина Лулчева го поправи с усмивка: “Разведен”, което пък предизвика нескрити подигравки в залата.

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !