Имам много пари, защото плащам добри...

Аз не плащам добри заплати, защото имам много пари. Аз...

Ивет Лалова роди първото си дете

Лекоатлетката Ивет Лалова-Колио стана майка за първи...

Анимационен герой дава бизнес съвети

отпечатай новината

15.06.2012 13:00 | Видян 6478 пъти

Анимационен герой дава бизнес съвети

Един от най-популярните анимационни герои е Хоумър Симпсън може би не изглежда като финансов експерт, но неговите „мъдрости" са включени в книга с бизнес съвети.

Хоумър е в компанията на други любими персонажи, като Дон Дрейпър („Момчетата от Медисън авеню"), Сержант Билко (от едноименния филм със Стив Мартин) и Гордън Геко (алчен финансист, изигран от Майкъл Дъглас в „Уолстрийт"). Техните проникновени съждения по финансовите въпроси са събрани в книга, съставена от сп. „Икономист". „Ако не обичате работата си, не стачкувайте. Просто я вършете всеки ден, но с половин усилие", казва Хоумър.

Той препоръчва три изречения да ви водят през живота: „Покрий ме", „Добра идея, шефе" и „То така си беше". От Дрейпър можем да научим: „Ако не ви харесва това, което се говори, сменете посоката на разговора". Геко пък казва: „Алчността при липса на по-добър свят е нещо добро". Не на последно място е и крилатата фраза: „Ако мислите, че шефът ви е глупав, спомнете си, че ако случайно беше по-умен, щеше да е безработен". Тя принадлежи на нюйоркския мафиот Джон Готи, чиято съдба като глава на клана Гамбино е увековечена и във филм.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !