Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Посвещават песен за Батето

отпечатай новината

25.06.2012 15:15 | Видян 2433 пъти

Посвещават песен за Батето

Песен за личностите, които са допринесли най-много за развитието на „Пирин фолк“ през годините ще прозвучи на  юбилейното издание на фестивала в началото на месец септември, съобщи директора на „Пирин фолк“ Валентин Пензов. Песента се казва „Отивате си стари момчета“ и е посветена на почетните граждани на Сандански - Никола Дамянов и Иван Славков.

Екипът създал песента я посвещава още и на актьора Велко Кънев, който е бил водещ на “Пирин фолк“ през 90-те години и на музиканта Пламен Ставрев, който е участвал като автор на песни за „Пирин фолк“. Песента „Отивате си стари момчета“ е дело на творчески екип в състав: музика Валентин Пензов, текст: Иван Тенев и аранжимент: Руслан Карагьозов. Организаторите на „Пирин фолк“ - Община Сандански ще разкрият в края на месец юли на традиционната пресконференция коя българска звезда ще изпълнява песента.

Засега е ясно, че новата композиция ще бъде изпята в гала вечерта на „Пирин фолк“ и ще бъде съпроводена от специални пироефекти, създадени от светлинни дизайнери. През следващата седмица предстои музикалното проучване за нагласите на специалистите относно кои авторски песни ще спечелят големите награди от Пирин фолк. Това се прави за първи път в 20 годишната история на „Пирин фолк“ и има за цел да накара повече композитори, автори на текстове и музиканти да споделят своето мнение за авторските песни от фестивала. Песните, които ще участват в конкурсната програма започват да се ротират по радиостанциите, за да получат още популярност преди началото на юбилейният фестивал в Сандански.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !