Мъж, загубил пениса си при катастрофа...

Мъж, който загуби пениса си при ужасяваща катастрофа с...

Александър Карелин - най-великият...

Миналата седмица ви показахме кои са най-нацепените...

Пускат „Оскар“ на търг

отпечатай новината

27.06.2012 09:15 | Видян 1445 пъти

Пускат „Оскар“ на търг

 Наградата на американската академия за кинематографично изкуство, получена през 1944 за режисурата на легендарния филм „Казабланка“ от Майкъл Къртис ще бъде предложена на търг в края на юни в Калифорния. Всъщност се продава само статуетката „Оскар“ като се очаква цената да достигне 3 милиона долара, съобщи аукционната къща Нейт Сандърс.

„Казабланка“ е един от най-популярните и обичани филми в света“, припомня самият Нейт Сандърс, който е собственик на къщата. „Това е един от филмите от златната възраст на Холивуд, който всички са гледали и познават от един кадър“, добавя той.

„Казабланка“ /1942/ има три Оскара – за най-добър филм, за режисура и сценарий.

Романтичната драма с Ингрид Бергман и Хъмфри Богарт в главните роли, редовно присъства в класациите за най-добри филми на всички времена. През 2002 Американският филмов институт /AFI/ го избра за най-добър романтичен филм в киноисторията.

Статуетката на Майкъл Къртис бе притежание от 2003 г. на мага Дейвид Копърфилд, който го купи от аукциона Кристис за 231 500 долара. Не е известно дали Копърфилд все още е собственик на статуетката.

Къртис е роден в Будапеща през 1886 г. Той почина от рак през 1962 г. на 75 години.

През февруари 2012 г. същата аукционна къща продаде на търг 15 статуетки „Оскар“ за малко над 3 милиона долара. „Оскарите“ досега се предлагаха твърде рядко за продажба.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !