Серебренников с пола в Кан

Известният руски режисьор Серебренников се яви на среща...

Теди Кацарова изруся: Фото на деня

Теди Кацарова изруся: Фото на деня

Капитанът на националите: Всички сме коне!

отпечатай новината

27.06.2012 10:30 | Видян 1572 пъти

Капитанът на националите: Всички сме коне!

- Ивелине, появиха се информации, че сте пред трансфер в „Трабзонспор", каква е истината?

- Все още и аз самият не знам нищо конкретно. Запознат съм, че има няколко отбора, които проявяват интерес към мен. Но и аз научавам имената им от медиите. Времето ще покаже какво ще се случи.

- Май имате желание да напуснете сегашния си тим „Газиантеп"?

- По принцип аз имах една уговорка с президентите на клуба, която те не спазиха, и съм леко обиден. На 2 юли започваме подготовка и отново ще проведем среща.

- За финанси ли става въпрос?

- Не искам да казвам, но то ще се разбере. Имам договор за още 3- години и ако те решат, могат да ме оставят в отбора. Що се касае до трансферната ми сума, всеки казва различни предположения. Турците ме купиха за 1,8 милиона евро и със сигурност няма да ме пуснат за сума, по-малка от 3 милиона.

- Съжалявате ли, че отидохте да играете в турското първенство?

- Напротив. Това определено беше крачка напред в кариерата ми. Турският шампионат е доста по-силен от българския. Отборите са много по-равностойни, има динамика. Освен това семейството ми е при мен в Турция и не се оплаквам от нищо.

- Научихте ли вече турски език?

- Още когато отидох там, заявих, че не искам да имам преводач, и се захванах да уча езика. Смятам, че вече се справям на доста добро ниво. Свикнах с начина на живот в южната ни съседка.

- Бяхте много близо до договор с „Блекбърн", тежко ли ви беше, че не се получи?

- Изобщо не. Дори финансовите параметри, които ми предложиха от „Газиантеп", бяха доста по-високи. Така е било писано да стане. Аз няма за какво да съжалявам. Ето, че сега „Блекбърн" изпаднаха от Висшата лига. Един професионален футболист никога не знае къде може да го отведе съдбата. Смятам, че е погрешно да си създаваме подобни мечти и идоли.

- Така е, но сега Висшата лига почти сигурно остава без българин.

- Ще поживеем и ще видим. А и Бербатов като нищо може да си остане в „Манчестър Юнайтед".

- Следите ли европейското първенство в Полша и Украйна?

- Не съм изпускал мач от началото. Още преди да започне, бях твърдо за Испания. Видяхме, че се класираха без особени проблеми за полуфиналите. Силно впечатление ми прави и Германия. Чух мнения, че се очаквало повече от европейското. Аз не съм съгласен. Получиха се много хубави и интересни мачове. Във всички двубои до момента има голове, играе се атака за атака.

- Какъв финал предвиждате?

- Според мен Испания няма да срещне трудности с Португалия. Ще играят финал с Германия.

- Защо комшиите от Гърция се представят доста успешно вече на трето поред европейско, а ние гледаме по телевизора?

- Доста сложен въпрос. Истината е, че вината е и в самите нас - футболистите. Разбира се, и във всички футболни деятели и ръководители.

- Чувствате ли се като лидер на националния ни тим?

- Това доста се дъвче в последните години. Смятам, че лидер трябва да бъде всеки, който е поканен в националния тим. В сегашния отбор каляска няма. Вече всички сме коне. С подобни сравнения, че еди- кой си дърпа тима, само се създават дрязги, защото всеки има някакво лично самочувствие. Футболистите в съблекалнята се дразнят, че се обезценява трудът им.Ти вкарай два гола, но отзад като са допуснали три, все тая.Затова всеки трябва да е кон. Трябва да сме заедно на терена и да има взаимопомощ.Ние не разполагаме с Меси или Роналдо.

- С какво Любослав Пенев е по-различен от предшественика си Лотар Матеус?

- За разлики изобщо не трябва да се говори.Работил съм с доста треньори, но Любо Пенев и Станимир Стоилов са ми направили най-голямо впечатление. И като професионализъм, и като отговорност, и като дисциплина. Разбира се, необходим е и малко късмет, за да дойдат успехите.

- Следващото европейско първенство ще бъде с цели 24 отбора, може ли да обещаете, че ще се класираме?

- Не е хубаво да се дават обещания. Само мога да кажа, че за предстоящите световни квалификации ще дадем абсолютния максимум от себе си. Още след първия мач срещу Италия ще направим заявката си за класиране. Дай Боже да успеем с помощта на феновете.

- Бяхте съотборник с премиера на демонстративния мач в Разград. Лесно ли се играе с него?

- Наложи се доста да му подавам, но това е нормално, все пак беше капитан на тима. Събрахме се там за нещо доста приятно. Получи се наистина хубав празник. Нищо не ни костваше да поиграем 80 минути за такава кауза. Имаше много шоу, усмивки, срещи с приятели.

- Впечатлен ли сте от това, което правят в „Лудогорец"?

- С всички от Разград съм приятел, но за първи път отидох в града. Когато стъпих там, се почувствах сякаш съм в чужбина. Правят нещо наистина невероятно. Изпипани са дори и най-малките детайли - паркингите, тревичката на терена, съблекалните, ложите за журналисти. Обиколил съм доста места в Европа и твърдя, че базата на „Лудогорец" не отстъпва по нищо на най-добрите. Разбира се, тази на „Литекс" също е на ниво.

- Следите ли какво се случва в бившия ви клуб от Ловеч?

- Разбира се, чета всичко. Не съм се чувал скоро Гриша Ганчев, но доколкото знам, нещата си остават такива, каквито са били досега. Недейте да подценявате „Литекс". Бъдете сигурни че и този сезон ще се борят за евротурнирите.

източник:България Днес

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !