Коя трябва да е модел за подражание:...

Вляво: американският модел Кендъл Дженър по бански,...

Знам кой уби Тупак: Боксьорът Райън...

Миналият месец звездата на американския бокс Райън...

Богаташ №1 и син депутат делят една жена

отпечатай новината

28.06.2012 13:45 | Видян 6082 пъти

Богаташ №1 и син депутат делят една жена

Когато избухна скандалът с бонусите на шефката на ЗДРАВНАТА каса Нели Нешева, създал уникални проблеми на правителството, изглеждаше, че завихрилият го син депутат Ваньо Шарков играе за интересите на Софарма.

От позицията на времето половин година по-късно разбираме, че неговите мотиви са били много по-романтични. Както са казали навремето французите: Cherchez la famme или Търсете жената.

Името на жената е Диана Тенчева. Тя попада като последна дупка на кавала в Труд по времето на Тошо Тошев. Пробват я без особен успех за светска репортерка и понеже там нещата не се получават, местят я под крилото на опитната доайенка Мира Радева в здравния ресор.

Там, съвсем като в поезията, Диана попада на хора и става човек. Един от първите удари, които прави е свързан с доставката на лекарства за онкоболни от мъжа на царската министърка Долорес Арсенова.

Бомбата гърми, а никой не се замисля

в дълбочина кой има сметка от цялата работа. Не са онкоболните, защото както ще се окаже в следващите години, след разчитването на пътя на Софарма, наричана още Здравен Октопод, цените за техните лекове не само, че не падат, ами стават баснословни.

Октоподът, намерил медиен рупор в Труд чрез хубавата Диана, започва да настъпва с всички сили в сектора. За да бъде спокоен тогавашният й бос Тошо Тошев, Тенчева се опитва да го сприятели с Донев.

В следващите години чрез компромати в същия вестник започват да бъдат отстранявани неудобни министри на здравето и шефове на здравни комисии в парламента.
Когато се налага, акциите са подкрепяни парламентарно от близкия до Надежда Михайлова депутат от СДС Ваньо Шарков.

продължи >>

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !