Близо 100 000 японци са на възраст...

Броят на хората в Япония на възраст над 100 години е...

BMW разтърси екипа си за дизайн

От 1 октомври в дизайнерските екипи на BMW Group...

Екипаж от 3 континента излетя в Космоса

отпечатай новината

16.07.2012 10:30 | Видян 1299 пъти

Екипаж от 3 континента излетя в Космоса

Космонавти и астронавти от 3 континента полетяха с космическия кораб Съюз ТМА-05М от космодрума Байконур в Казахстан, който по-късно се отдели успешно от ракетата носител.
Союз-ФГ бе изстреляна към Международната космическа станция и корабът успешно е достигнал междинната орбита

В екипажа на този полет участват космонавти и астронавти от 3 континента - руснакът Юрий Маленченко, американката Санита Уилямс и японецът Акихико Хошида.
На борда на МКС международният екипаж ще извърши 30 научни експеримента. През август Уилямс и Хошида ще осъществят излизане в открития Космос.

Малко преди това милиардерът Ричард Брансън, собственик на компанията Virgin Galactic, обяви, че възнамеря да вземе децата си на своето първо пътешествие в Космоса.
Брансън ще полети в компанията на дъщеря си Холи и сина си Сам със собствения си космическия кораб Space-ShipTwo. По думите на британския магнат билети вече са резервирали 529 космически туристи.

„Но космическият туризъм тепърва ще се развива и разраства. Мисля, че до края на века в космоса ще полетят около 100 000 души“, заяви Брансън, който през октомври 2011-а откри първия в света частен космодрум. Клиентите на Virgin Galactic ще имат възможността да видят Земята от височина 100 км, като билетът за двучасов полет струва 200 000 долара.

Снимка: БТА

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !