Сребърният медалист от Евровизия 2024...

Baby Lasagna, който завърши втори на конкурса в Малмьо,...

Отиде си майката на Веско Маринов

Тази нощ е починала майката на обичания български...

Стенли печели битката с рака!

отпечатай новината

16.07.2012 11:00 | Видян 2300 пъти | Гласували 1

Стенли печели битката с рака!

Стилиян Петров печели битката с рака, съобщиха власти във Великобритания.33-годишният капитан на българския национален отбор по футбол вече е в ремисия от левкимията.Новината за големия пробив в лечението съобщи Алистър Кембъл, президент на благотворителното дружество за борба с болестта и близък до  бившия премиер Тони Блеър.

Пред вестник "Дейли Рекърд" Кембъл обясни, че  щастливата новина е дошла точно около ЗЗ-тия рожден ден на Стилиян преди около две седмици. "Ремисията му е фантастична първа стъпка към, надяваме се, пълното му възстановяване", твърди пред изданието и проф. Крие Бърнс, директор на отдела по изследвания в благотворителното дружество. Проф. Бърнс е в непрекъсната връзка по случая с колегата си проф. Дейвид Линч от специализираната клиника, където се лекува българинът.

Стилиян е наясно, че това е задължителна стъпка по пътя, но все още има опасност болестта да не си е отишла напълно. Въпреки че повечето пациенти постигат ремисия, някои от тях биват покосени отново от болестта. Стилиян е наясно с това и ние го разбираме от начина, по който говори за състоянието си. Той ще бъде наблюдаван много отблизо за евентуално завръщане на болестта и ако това се случи, ще има нови възможности за лечение", разясни проф. Бърнс.

Алистър Кембъл добавя: "Стан е страхотен човек. Той вече е в ремисия. Хората, които минават по този път, искат да помогнат на други със същата съдба. Той е точно такъв".

Пред шотландското издание Стилиян Петров заявява, че продължава да се бори. „Винаги съм вярвал, че трябва да си търпелив и да вярваш в нещата, а аз вярвам, че ще подобря състоянието си. Знам, че ми предстоят още няколко месеца химиотерапия и трябва да премина през тях, но мисля, че най-трудното вече мина и отсега нататък трябва просто да чакам положителен резултат", казва Петров.

„Дейли Рекърд" следи отблизо какво се случва с българина, тъй като настоящият капитан на „Астън Вила" е изключително уважаван в Шотландия от времето, когато играеше за „Селтик". Вестникът припомня, че покрай случая със Стилиян предстои да се организира събитие, което има за цел да събере 250 000 паунда за изследване на коварното заболяване. Инициативата е на двама от масажистите в "Астън Вила" Андрю Смит и Алекс Бътлър. Те ще участват в колоездачен пробег от стадиона на "Селтик" в Глазгоу до този на „Астън Вила" в Бирмингам.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !